Egy valódi Enying–Siófok-cuvée

2019.01.22. 07:30

Siófoki rendőrök csaptak bele enyingi borbarátok tenyerébe

Arról nincs szó, hogy összeszűrték volna a levet az enyingi borrendi tagok és a siófoki nyugdíjas rendőrök. Nem. Viszont szívesen cserélnek véleményt borról, világnézetről.

Majer Tamás

Szívesen járnak az enyingi borosokhoz a siófoki nyugdíjas rendőrök

Fotó: FMH Archív (Nagy Norbert)

Az Enying és az onnan parafadugó-hajításnyira lévő Siófok közötti szomszédságot borisszák és rendőrök is erőst ápolják. Az Enyingi Borkedvelők Rendje és a Siófoki Rendőrkapitányság Nyugdíjas Egyesülete már hét éve közeledik egymáshoz. Tegnap, a siófoki zsaruk egy rendezvényén együttműködési megállapodást írtak alá.

– Egymás rendezvényeit próbáljuk a saját humánerőforrásunkkal megtámogatni, amennyire csak tudjuk – mutatta be Pallag Mihály, a borrend elnöke a kontraktus tartalmát.

Az első hosszú lépést anno a siófokiak tették meg. Nem meglepő, az ottani nyugdíjas rendőrök között is volt, van egypár ügyes szőlőművelő, borosgazda.

Szívesen járnak az enyingi borosokhoz a siófoki nyugdíjas rendőrök
Fotó: FMH Archív

– Egy borversenyükre közülünk kértek fel bírálókat – emlékezett Pallag Mihály. Azóta járják egymás rendezvényeit, ha kell, segítik is egymást.

– Én, amikor elmegyek Enyingre Siófokról, nem iszom egy kortyot sem – válaszolta a siófokiak elnöke, Pintér János a rendőrség, a közlekedési szabályok és az alkohol együttállását firtató kópé kérdésünkre. Mint mondta, nekik még jobban be kell tartaniuk a szabályokat, mint akárki másnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában