Közelgő határidő

2019.01.29. 11:22

Péntektől nem ürítik a matrica nélküli kukákat

A vidékiek már megszokhatták, hiszen harmadik éve kell az utcára kihelyezett kukára a Depónia szolgáltatásának igénybevételét igazoló, egy naptári évre szóló matricát ragasztani. Székesfehérváron viszont csak az idén került bevezetésre az edényazonosító matrica használata.

Borsányi Bea

Nem kevés kukára kell a napokban felragasztani a matricát

Fotó: FMH

– Társaságunk az állandó lakosok részére Depónia feliratú és a nyilvántartásunk szerint alkalmazott edény űrméretének és darabszámának megfelelő edényazonosító matricát küldött, melyet a települési vegyes, azaz kommunális hulladékgyűjtő edény oldalára kértünk felragasztani – tájékoztatta szerkesztőségünket Polónyi Dóra, PR-vezető. A decemberben postázott borítékok tartalmaztak még egy tájékoztató levelet, az éves hulladékszállítási naptárt, valamint a zöldhulladék-matricákat is. Aki nem teszi fel a kukára az edényazonosító matricát, annak február 1-jétől nem viszik el a szemetét.

A február 1-jei határidő alól egyedül a Velencei-tó térségének települései – Alcsútdoboz, Baracska, Gárdony, Gyúró, Kajászó, Kápolnásnyék, Pettend, Martonvásár, Nadap, Pázmánd, Tabajd, Tordas, Vál, Velence és Zichyújfalu – jelentenek kivételt. Ezeken a településeken ugyanis alvállalkozó végzi a hulladékgyűjtést és mivel náluk március 1-jén van a váltás, ezért az ottani lakosok még nem kapták meg az edényazonosító matricákat sem.

A Depónia munkatársai folyamatosan ellenőrzik, hogy a használatban lévő edényre felragasztásra került-e az azonosító. Amennyiben nem, úgy figyelmeztetésként tájékoztató matricát ragasztanak a kukára. A PR vezető a felragasztással kapcsolatban azt javasolta, hogy az edényazonosítót lehetőség szerint tiszta, portalanított és száraz felületre ragasszák, hogy az rajta is maradjon az edényen. Olyan időben érdemes ezt megtenni, amikor a kinti hőmérséklet fagypontnál magasabb.

Nem kevés kukára kell a napokban felragasztani a matricát
Fotó: FMH

A díjmentes, zöldhulladék elszállítására jogosító matricákat az eddig megszokott módon lehet felhasználni, vagyis a hulladékszállítási naptárban jelzett napokon 110 literes áttetsző zsákra vagy legfeljebb 50x70 centiméteres kötegre kell felragasztani és azt az utcára kihelyezni. Az ettől eltérő módon kihelyezett zöldhulladék nem kerül elszállításra.

Aki nem kapta meg a Depónia Kft. levelét, elhagyta a matricákat, esetleg hibás a matricán megjelölt kuka nagysága, mert időközben nagyobb, vagy kisebb űrtartalmú edényre váltott, jelezze azt a szolgáltató felé az [email protected] e-mail-címen.

További hír, hogy az elmúlt héten az időjárási helyzet miatt nem vitték el a szemetet Pátkán az Arany János és Rákóczi Ferenc utcákból, valamint Kincsesbányán a Homoki, a Somogyi, és a Bodzás dűlőről. Az elmaradt szállítást Pátkán január 30-án, Kincsesbányán február 1-jén pótolják. Az említett utcákban és dűlőkben a hulladékgyűjtő edények mellé bármilyen zsákban kihelyezett plusz hulladékot is elszállítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában