megnyílt az egyirányú átkötő út

2019.01.14. 07:30

Parkolók és belépés: megváltozott a rend Martonvásárban

Új parkolóhelyekre lehet beállni a Beethoven Általános Iskola mellett. Az intézményben megváltozott a beléptetési rend.

Bokros Judit

Az iskola mögötti átkötő út, amely megnyílt az autósok előtt

Fotó: Csoma Tamás

 

A város honlapján tették közzé azt az információt, amely szerint az elmúlt héten megnyílt a tornaterem és a sportcsarnok mögötti egyirányú átkötő út. Ennek köszönhetően a területen lévő új iskolai parkolóhelyeket is igénybe vehetik a lakók.

Szintén itt említik, hogy január 7-től „a gyermekek biztonsága és a zavartalan oktatás érdekében” új beléptetési rend lépett életbe a Beethoven Általános Iskolában. Ez azt jelenti, hogy a Tóth Iván Sportcsarnokkal összeépült intézményt csak a sportcsarnok bejáratain keresztül lehet megközelíteni. A szülők és hozzátartozók a sportcsarnok aulájáig kísérhetik a gyermekeket, az iskolaépületbe már csak a tanulók és az ott dolgozók léphetnek be. A délutáni épületelhagyás is a sportcsarnok bejáratán keresztül történik, a szülők itt várhatják meg a gyermekeiket.

Az iskola mögötti átkötő út, amely megnyílt az autósok előtt
Fotó: Csoma Tamás

Megkérdeztük az iskola igazgatóját, Csapó Tamást, mi indokolta az intézkedést. Lapunknak elmondta: korábban több bejáraton át is lehetett közlekedni, emiatt azonban olykor átjáróház lett az épület, mert volt, aki arra rövidítette az útját. Ez a helyzet a pedagógiai munkát is zavarta. Az egybejáratos rendszert a gyermekek biztonsága és a zavartalan oktatás érdekében vezették be. Az iskola természetesen továbbra is nyitott, csak szervezettebb keretek között.

Az autós közlekedés hátulról, az átkötő útról biztosított, s a szülőknek több parkolóhely áll a rendelkezésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában