Beszámoló, idei tervek

2019.01.24. 16:30

Fogászati ügyeletről, csatornafedélről is tárgyaltak az úrhidai közmeghallgatáson

A képviselő-testület közmeghallgatást tartott szerdán este a közösségi házban. Bognár József polgármester beszámolt a múlt évben végzett munkáról, és tájékoztatta a szép számban megjelenteket az idei tervezett fejlesztésekről.

V. Varga József

Pereczes László a megsüllyedt csatornafedélről is szólt

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Az úrhidaiak régi álma az új iskola és a tornaterem – emelte ki a polgármester. Az önkormányzat a minisztérium ígéretét bírja, miszerint a létesítményekre az indokoltság alapján kiemelt figyelemmel lesznek. Kapcsolatban állnak a Székesfehérvári Tankerülettel, mint intézményfenntartóval, és a múlt év végén a térség országgyűlési képviselőjével, Törő Gáborral is tárgyaltak a témában.

Várhatóan lehetőség nyílik egy nagyobb volumenű, több ütemben megvalósítható fejlesztésre. Konkrétumokat a faluvezető egyelőre nem tudott mondani. A hozzászólók örömmel fogadták, hogy a Magyar Közút a körforgalomtól a településtábláig felújítja a bekötőutat, de remélik, hogy a megsüllyedt csatornafedelet is javítani tudják.

Pereczes László a megsüllyedt csatornafedélről is szólt
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

Megoldást várnának az úrhidaiak abban is, hogy hétvégente a székesfehérvári emberekhez hasonlóan ingyenes vehessék igénybe a fogászati ügyelet szolgáltatásait, hiszen a vidéki emberek a megyeszékhelyen dolgoznak, ott csapódik le adóforintjaik jó része. Elhangzott: a központi orvosi ügyelet fenntartása is egyre többe kerül, és bosszantó, amikor a letakarított járdára az „állami gépek” visszatolják a havat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában