hol megszűnt, hol újra nyílt

2019.01.07. 15:30

Évtizedeken át küzdött Tabajd az iskoláért

A megtartó erő ezeken az intézményeken nagyban múlik.

Zsohár Melinda

Hóban persze nem veszik le a cipőt, a mezítlábas park azonban télen- nyáron népszerű.

Fotó: FMH Archív

Bárányos Csaba polgármester lényegében mindent személyesen intéz, ami az ezerlelkes faluban még győzhető. Itt született, mindenkit személyesen ismer, úgy véli, egy falu ügyeinek egyetlen embernek a kezében kell lennie, úgy hatékony a tevékenysége. A személyes konfliktusokat is helyben tanácsos elsimítani.

Hóban persze nem veszik le a cipőt, a mezítlábas park azonban télen-
nyáron népszerű.
Fotó: FMH Archív

A gyerekek állnak a középpontban Tabajdon is, a református egyházzal összefogva működik óvoda, iskola, Mészöly Gedeon nevét felvéve. Az 1963-ban épült iskola energetikai korszerűsítésére 55 millió forint megyei támogatást nyert az önkormányzat, tízmilliós önerővel toldotta meg, a tetőcsere után napelemeket is felhelyeznek rá. Érdekesen alakult az óvoda ügye: 138 millió forintot nyertek szintén a megyétől az új épületre, a református egyház azonban másként döntött. Ők fedezik az összes költséget, a pályázati pénzt költse Tabajd másra! Elteszik bölcsődére, határozták el a képviselők, mert azt szeretnék, ha bátrabban vállalnának több gyermeket a fiatalasszonyok. A háromgyermekes édesapa Bárányos Csaba telekkialakításban, házépítésben gondolkodik, hívná, marasztalná a fiatal családokat. Nem szívesen használ nagy szavakat, mondja, de szerinte ugyanúgy a nemzetstratégia része a demográfia, mint a török kiűzése után évszázadokkal ezelőtt. Hogy ne fogyjunk el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában