Tágra nyílt apró szemek

2019.01.04. 08:14

Erdei túrán vettek részt a sárszentmihályi gyerekek

A család- és gyermekjóléti szolgálat, közösen a helyi vadásztársasággal nemrégiben erdei túrára invitálta a gyerekeket. Tizennégyen indultak útnak.

V. Varga József

Fotó: D. Turzó Bernadett

A reggel 7 óra már az erdőben érte a csapatot – mondta el Turzó Anikó, a Sárszentmihályi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítője. A kíséretet, a szakszerű kalauzolást az Alba Regia Vadásztársaság fővadásza, Lukács Lajos és vadásza, Rózsa István látta el, ismeretekkel és információkkal szolgálva. A lurkók áhítattal szemlélték az őz és a fácán etetőhelyeket, távcsővel csendesen kémlelték a tájat és a felbukkanó őzikéket, tágra nyílt szemmel álmélkodtak a rókacsapdában fel s alá szaladgáló vörös bundájú jószág láttán.

Fotó: D. Turzó Bernadett

Kérdéseket tettek fel a téli etetéssel kapcsolatban, kíváncsiskodtak a befogott állatok sorsa felől. Anikó a szolgálat és a társaság közötti jó együttműködésről is szólt: rendszeresek a közös erdei programjaik, sőt már most megbeszélték, a tavasszal szemétgyűjtő akcióval hívják fel figyelmet a természet megóvására

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában