Nem csak odahaza jeleskedtek

2019.01.11. 16:00

Az elismerések sem maradtak el a Mezőszentgyörgyi Polgárőr Egyesület életéből

Mozgalmas éven van túl a község polgárőrsége. Elnökükkel, Krista Istvánnal csináltunk számadást.

Majer Tamás

Több ízben tartottak kerékpáros ügyességi versenyt iskolás gyerekeknek Fotó: egyesület

Január: Területükön nagyszabású vadászatot biztosítanak. Figyelő szolgálatot látnak el a hétvégi házas övezetben.

Február: Krista István megkapja a Polgárőr Érdemkereszt arany fokozatát. A rendkívüli hideg időjárás miatti krízisszolgálat: idősek, egyedül élők, nagycsaládosok fűtésének segítése nemcsak Mezőszentgyörgyön, hanem Jenőben is.

Március: A nemzeti ünnep biztosítása a faluban. Polgárdiban a körzeti iskolások futóversenyének biztosítása ottani kollégákkal.

Április: Megkezdődnek a kislángi III. Huszka Gergely Rendvédelmi Tábor előkészületei. A májusfa állításának biztosítása otthon.

Május: Egy robogó motorkerékpárral gazdagodnak, amelyet a fővárosi készenléti rendőrség udvarán vehetnek át. A Gesztenyés óvodások részére (kéklámpás) gyermeknapot tartanak.

Június: Nyolc fővel vesznek részt a Megyei Polgárőr Napon Velencén, öttel az Országos Polgárőr Napon Baján. A jenői polgárőr kollégáknak a IX. Kuglófsütő fesztivál biztosításában segítenek. A megyei kórházból eltűnik egy férfi: Csákberényen vesznek részt a kutatásban.

Több ízben tartottak kerékpáros ügyességi versenyt iskolás gyerekeknek
Fotó: egyesület

Július: Polgárdi kollégáknak segítenek a XXII. Fekete Sas motoros felvonulás biztosításában, majd egy székesfehérvári öttusaversenyen teljesítenek szolgálatot. Vihar okoz kárt a művelődési háznál Mezőszentgyörgyön, az öreg tölgyfa egyik vastag ágát a viharos szél leszakítja. Segítenek a kár elhárításában és a helyszín biztosításában. Lovas fogathajtó verseny biztosítása otthon.

Augusztus: Egy jenői nyári táborban kerékpáros ügyességi versenyt tartanak iskolásoknak. Két autóval és nyolc fővel részt vesznek a Tour de Hongrie kerékpáros verseny biztosításában. Mátyásdomb falunapi rendezvényét dégi és enyingi polgárőrökkel közösen biztosítják.

Szeptember: Egy elektromos kerékpárral gyarapodnak, ezt is a budapesti készenléti rendőrségen veszik át. Dolgoznak a Börgöndi repülőnapon; a megyei összefogást igénylő eseményen 14 fővel vannak kint. Az autómentes napon kerékpáros ügyességi versenyt tartanak diákoknak. Posztos szolgálatot látnak el az iskola előtt, egész hónapban.

Október: A pákozdi csatáról megemlékező rendezvény biztosítása során is benne vannak a megyei összefogásban, tíz fővel. Október végétől kezdve egy héten keresztül vigyázzák a helyi temető rendjét.

November: Megünneplik egyesületük 15 éves fennállását. Az önkormányzat elismerésben részesíti őket: megkapják a Közösségért-díjat.

December: Feldíszítik a falu karácsonyfáját, az adventi rendezvények során adományt gyűjtenek. Az Eötvös Károly Általános Iskola részére kivágják azt a fát, amelyet egy helyi lakos ajánlott fel nekik. Karácsonyi jutalommozit szerveznek ifjú polgárőreiknek. Élelmiszeradományt osztanak rászoruló családok és idősek részére. Kétszer vesznek részt állatmentésben: előbb egy elgázolt őzet, majd egy sérült karvalyt szállítanak a sukorói vadmadárkórházba.

– A fenti feladatokon felül a rendőrséggel közösen 90 alkalommal 788 órában, önállóan 133 alkalommal 1355 órában láttunk el szolgálatot – teszi hozzá Krista István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában