a szeretet lángja ne csak az ünnep ideje alatt égjen

2018.12.08. 16:06

Vidám karácsonyvárót szervezett a gyermekvédelmi alapítvány

Sok-sok gyermekkel telt meg szombaton délelőtt a Művészetek Háza színházterme, a nevelőszülői hálózatban nevelkedők karácsonyváróján.

Bokros Judit

A Pitypang Zenekar énekese, Matkó Zsuzsi énekelni és táncba hívta a gyerekeket

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Ki nagyobb gyerekkel, ki totyogóval, ki pedig babakocsival érkezett a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítvány által szervezett rendezvényre. Az ercsi Viczkó Róbertné és nagylánya három tündéri kislányt gardírozott, s mielőtt eltűntek volna a műsort váró tömegben, megtudtuk: az édesanyának két saját nagylánya és egy nagyfia van, mellettük gondozzák most a három kicsit. Párjával 2012 óta nevelőszülők, a feladatra pedig a gyermekek iránti szeretet és segítségnyújtás miatt vállalkoztak. A karácsonyvárót nagyon szeretik, mert mindig jó hangulatú, bensőséges ünnepben lehet részük, s a kicsik is élvezik a műsort, az ajándékozást.

A Pitypang Zenekar énekese, Matkó Zsuzsi énekelni és táncba hívta a gyerekeket
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Az ünnepségen a megyei gyermekvédelmi központ igazgatója, Deresné Tanárki Mária köszöntötte a családokat, és köszönetet mondott a rendezvény létrejöttét segítő összefogásért. Ünnepváró gondolataiban kifejezte, milyen sokat jelent a felnőttek számára a gyermekek jelenléte, s felhívta a figyelmet arra: fontos, hogy a szeretet lángja ne csak az ünnep ideje alatt égjen. Szavai után a Pitypang Zenekar adott vidám, interaktív gyermekműsort, amelyben még közös éneklés, táncolás is volt.

Ezután érkezett a Mikulás, akitől természetesen ajándékot kapnak ilyenkor a gyerekek. Megtudtuk: a hálózatban 240 nevelőszülő van, jelenleg 196-nál van gyermek. A karácsonyváróra közel száz család ment el, a Mikulás pedig 210 csomagot osztott ki, az aprónép és a felnőttek nagy örömére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában