ÚT 2017-19.

2018.12.22. 07:30

Szedreskert: kész van már a Szeder utca is

Pénteken megtörtént a felújított Szeder utca és az ott lévő bolt körüli parkolók műszaki átadója. Közel 86 millió forintot kóstált a beruházás.

Majer Tamás

Szigli István önkormányzati képviselő szerint lezártnak tekinthető a Szedreskerti lakónegyed rehabilitációja

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Az ÚT 2017-19. program részeként levezényelt felújításban 87 méternyi csapadékcsatorna épült meg, a kivitelezők kicseréltek 21 darab közmű fedlapot, megépült 4 víznyelő akna. 202 négyzetméter térkövet járdának, 780-at pedig parkolónak tettek le. 1900 négyzetméternyi aszfalt útburkolat újult meg.

Szigli István önkormányzati képviselő a műszaki átadón úgy fogalmazott, hogy befejeződött a Szedreskerti lakónegyed rehabilitációs programja. Itt felsorolta a környék többi, közelmúltbéli fejlesztéseit: áll a Koronás Park, mellette egy szálloda, új erőre kapott a Csónakázó-tó, majd a Ligetsor is megújult, parkolók épültek. Mindezek révén közel egymilliárd forint jutott a városrész felturbózására, önkormányzati és uniós források egyaránt jutottak ide.

Szigli István önkormányzati képviselő szerint lezártnak tekinthető a Szedreskerti lakónegyed rehabilitációja
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Szeder utcai élelmiszerbolt környezetében is megújult a járda és az útburkolat, 27 parkoló segíti a vásárlókat. Ez egyébként a Ligetsor felől közelíthető meg.

A Városgondnokság 2019 tavasszal, a jó idővel együtt hajt ki a területre, a növénytelepítési munkálatok ugyanis még hátravannak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában