A beteg gyerekekért

2018.12.20. 07:00

Kétmillió forintos adományt vehetett át a Magyar Gyermekmentő Alapítvány

Szerda délután kétmillió forintos adományt vehetett át a Magyar Gyermekmentő Alapítvány, amelyből a szervezet külső helyszínen használható minilaboreszközt fog vásárolni. A támogató cég dolgozói kezdeményezésére elsősegélynyújtó oktatást is szerveztek az adomány átadásának napjára, melyen pedagógusok és edzők is részt vettek.

Palocsai Jenő

A szervezet külső helyszínen használható minilaboreszközt fog vásárolni

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Masterplast magyarországi leányvállalatának akciója, a „Legyünk együtt gyermekmentők” keretében több mint kétmillió forint gyűlt össze.

Ezt adták át szerdán a Gyermekmentő Alapítványnak.

Az első tíz-tizenöt perc a legértékesebb

Az elsősegélynyújtás-oktatással egybekötött átadót a Tóvárosi Általános Iskolában szervezték. Schnee Zoltánné, az iskola igazgatója kifejtette, a veszélyhelyzetek kezelésének legértékesebb első tíz-tizenöt perce az elsősegélynyújtó kezében van, és ez az idő életet menthet. Ahogy mindenütt, itt is hangsúlyozták az azonnali beavatkozás hatékonyságát, melynek fontos része, hogy nem szabad pánikba esni, hanem a megfelelő tudással a kezünkben hozzá kell látni az elsősegélynyújtáshoz.

A szervezet külső helyszínen használható minilaboreszközt fog vásárolni
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvényen beszédet mondott Mészáros Attila alpolgármester is mint a rendezvény fővédnöke. A városvezető is köszönetet mondott a cégnek, és az alapítvány közreműködését is megköszönte. Remélhetőleg ez egy sorozat a kezdete, mely során a város többi intézményében is lesz ilyen képzés.

Ezidáig 30 ezer csecsemőt és gyermeket mentettek meg

A támogatást Ács Balázs alelnöktől és Pécsi László cégvezetőtől Gesztes Éva, az alapítvány szakmai igazgatója és Doroszlai Richárd alapítványi titkár vette át. Gesztes elmondta, hogy korábban mobil ultrahangkészülékkel, majd számítógépes visszajelzést adó oktató babákkal gazdagodtak ennek a cégnek köszönhetően. Most egy minilaboreszközt szereznek be, amellyel azonnali helyszíni analízist lehet végezni, legyen az ioneltolódás vagy gyors vérvizsgálat. Fennállásuk óta 30 ezer csecsemőt és gyermeket mentettek meg, emellett szülőket, pedagógusokat és diákokat oktatnak elsősegélynyújtásra, hiszen a balesetek 75 százaléka megelőzhető lenne.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában