Évösszegző

2018.12.23. 07:15

Ezek voltak a legolvasottabb cikkek 2018 májusában a feol.hu-n

Az év végéhez közeledvén igyekszünk hónapokra lebontva összegezni, hogy mely cikkekre voltak a legtöbben kíváncsiak portálunkon.

Feol.hu

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Összeállításunkból kihagytuk a közlekedési baleseteket, mert ellenkező esetben szinte kizárólag ebből kerülnének ki a top hírek.

1.Kukacokkal dúsított ételt szállítottak ki egy Fejér megyei étkezdéből

Májusi legolvasottabb cikkünk egy meglehetősen gyomorforgató eset: az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon terjedt el a fénykép, melyen a kukacos étel látható. Többen hozzászóltak a bejegyzéshez, miszerint ők már szalmonellásak is lettek az itt fogyasztott ételtől. Sajnos nem ez az első, és nem is az utolsó ilyen eset, az biztos, hogy a fényképek után átforgatjuk a szendvicseinket.

2. Azokra emlékeztet a 62-es úton, akik elindultak, de soha nem értek haza

Második legolvasottabb cikkünk a május 8-án felavatott emlékmű leleplezése. A Székesfehérvár-Seregélyes közti utat teljesem lezárták, amíg átadták az ezen helyen történt balesetben elhunytak emlékére készült szobrot. Kocsis Balázs műalkotása „emlékeztet a közúti közlekedés veszélyeire, a szabályok betartásának fontosságára, a balesetmegelőzés jelentőségére.”

Az új emlékhelyet Kocsis Balázs szobrászművész és Varga Péter megyei rendőrfőkapitány leplezte le
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

 

3. Cicaharc a cipőkért Fehérváron, mint egy hollywoodi filmben

Következő cikkünk könnyedebb és vidámabb témát boncolgat: a Halász – Horog – Selyem utcákkal körülhatárolt területen lévő parkoló hajnalban megtelik cipősdobozokkal, és vérmes vásárlókkal, akik egy óra leforgása alatt elkapkodják az árut. A májusi meleg hajnal korán kivetette az ágyból a leleményeseket, hiszen akik későn, azaz 7 óra után érkeznek, már nem sok mindenből tudtak válogatni. Ti már vettetek itt cipőt?

4. Július 1-től városszerte ingyenes a parkolás első órája!

Egy májusi lakossági fórumon jelentették be, hogy a fehérvári lakosoknak a parkolás első órája ingyenes lesz egy leparkolható kártya segítségével. Ezzel az újítással a kitűzött forgalomszabályozási cél könnyebben elérhetővé vált, miszerint egy autós ne foglalhasson el egy parkolóhelyet egész napra. Így akik csak ügyet intéznek, vagy vásárolnak, a kártya fejében ezt gyakorlatilag ingyen megtehetik.

5. Füst a Skálában – Kiürítették az épületet

Ötödik legnépszerűbb cikkünk esetén nagyobb volt az ijedtség, mint a baj – akár mondhatnánk azt is, hogy nagyobb volt az esemény füstje, mint a lángja. Egy fotós kollégánktól kaptuk a hírt, hogy füst van a Skálában, és mindenkit kiküldtek az épületből. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói átvizsgálták az egész épületet. Kiderült, hogy a felső emeleti gépészeti helységből jött a riasztás, a tűzoltók enyhe füstöt érzékeltek itt.

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Következő cikkünk mellett sajnos több megyei szeméttűztől kellett beszámolnunk, ugyanis májusban Székesfehérvár mellett mintegy ezer négyzetméteren égett a kommunális hulladék, és a tavaszi-nyári időszak során a megyében több helyen is belobbantak ezek a tüzek. Hogy szándékosak voltak-e, vagy öngyulladás keletkezett, nem mindenhol tudják teljesen biztosan, azonban feltűnően sok szeméttűzről kellett tudósítanunk ebben az évben.

7. Részletek derültek ki a Budai úti lövöldözésről

Április 16-án az arcán és a combján lőttek meg egy lányt a nyílt utcán, fényes nappal. Azonnal nyomozás indult a Budai úti légpuskás ellen, két nappal később mások is jelentkeztek, hogy őket is hasonló atrocitások érték. A rendőrök megfeszített tempójú munkájának hamar meglett az eredménye: pénteken már le is tartóztatták a férfit. Székesfehérvár polgármestere a Városházán mondott köszönetet az ügyben nyomozó rendőröknek. Itt több, nem titkos részletre is fény derült, a nyomozás részleteit ebben a cikkünkben olvashatják.

8. Hol kapható a legjobb fagyi? – Fehérvári fagyizókat teszteltünk

Nagy népszerűségnek örvendett fehérvári fagyitesztünk. Kollégáink nagy örömmel vetették bele magukat a feladatba, látva, hogy érdekli Olvasóinkat a téma. Csupán három fagyizó gombócaiból kóstoltak, de jövőre egy nagyobb körképet állítanak, ígérték. Olvassák el Önök is, és döntsenek arról, 2019-ben mely fagyizókat, cukrászdákat látogassuk meg!

10. Szirénáktól volt hangos Székesfehérvár szombat reggel

Május negyedike Flórián-nap, aki elsősorban a tűzoltók védőszentjeként ismert. Ezen a napon Székesfehérváron tűzoltóautóval vonulnak fel a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói, megkoszorúzni Szent Flórián szobrát, és egy vidám hangulatú családi napot tartanak. Idén ez a nap több városi ballagással egybeesett, így többen álltak meg csodálkozva, hogy mi ez a nagy szirénázás. Kíváncsiak rá? Ebben a videóban megtekinthetik.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak január legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak február legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak március legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ha kíváncsiak vagytok, mik voltak április legolvasottabb cikkei, itt elérhetitek az összegzőt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában