nyitottak minden új módszerre

2018.12.12. 18:30

Évadzáró találkozót tartott a Kertbarát Klub

A Hagyományok Házában találkoztak a szabolcsi kertbarátok, akik a 2018-as évet is sikeresen zárták. A szakszerűen, lelkesen művelt konyhakertek bő terméssel hálálták meg a gondozást.

FMH - Czöndör Mihályné

Ráadásul a településen hatodik éve zajló Magyarország legszebb konyhakertje versenyben az idén Bökényi Margit országos díjazott lett, Bartókné Piller Magdolna, Kerepesi Vince, László Jánosné, valamint a Manóvár és a Zsiráf Óvoda pedig dicsérő oklevélben részesült. A sikeres működés annak is köszönhető, hogy a kertművelők nyitottak minden új módszerre, amely segíti kiteljesíteni munkájukat.

Még az évadzárón is képzés folyt
Fotó: Czöndör Mihályné

Szajkó János, a klub vezetője rendszeresen biztosítja számukra a Kerti Hírmondót, amely segíti az aktuális feladatok végzését. Évadzárójukon Herczeg Emília, a polgármesteri hivatal hatósági osztályának vezető asszonya az ásott és fúrt kutak bejelentési formájáról, Mészáros Nárcisz falugazda a termelői piacon történő árusítás szabályairól és az őstermelői igazolvány megszerzésének módjáról adott tájékoztatót. A Helyi termék kézikönyvet mint hasznos ismeretek tárát is megkapták a kertesek, akik elégedetten, jó hangulatban búcsúztak egymástól – de csak 2018-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában