Közösen: más utakon ugyanaz a cél

2018.12.20. 14:30

Együttműködési szerződést kötöttek a fehérvári polgárőr egyesületek

Mindkét civil szervezet célja a város közrendjének, közlekedésbiztonságának emelése, a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése, ezért a Székesfehérvári Városi Polgárőr Egyesület és a nemrégiben alakult Alba Regia Polgárőr Egyesület együttműködési szerződést írt alá szerdán a Hiemer-ház Boross termében.

Palocsai Jenő

Fotó: Bácskai Gergely

Pintér László, a városi egyesület elnöke és Moizer Attila, az Alba Regia Polgárőr Egyesület vezetője a közbiztonsági tanácsnok, Viza Attila két oldalán foglalt helyet.

A képviselő elmondta, hogy előfordulnak rongálások, amelyek megelőzésére ült le a két szervezet egymással egyeztetni a feladatokat, kifejezetten a lakosság kezdeményezésére.

Évek óta kiváló együttműködésben dolgozik a rendőrség, a polgárőrség és a közterület-felügyelet, és ez nemcsak a rendezvényekre és a belváros frekventált területeire igaz, hanem az agglomerációra is.

Fotó: Bácskai Gergely

A polgárőrség tagjai olyan önkéntesekből verbuválódnak, akik a saját szabad idejük terhére, ingyen dolgoznak, mert fontosnak érzik, hogy vigyázzanak a lakókörnyezetük értékeire és az ott élőkre.

A legfontosabb és egyben legnehezebb dolog a verbuválás, hogy minél több fiatal gondolja úgy, hogy ez fontos hivatás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában