születésnap

2018.12.28. 15:40

Alapításának 40. évfordulóját ünnepelte a Polgárdi Nyugdíjasklub

Mindössze három vezetője volt a közösségnek: Kaszás László, aki sajnos már nem lehet közöttünk, őt követte Szilczl Lajos, jelenleg Svehlik Tiborné Erika a klub vezetője.

V. Varga József

Kaszás Lászlóné és Szilczl Lajos az ünnepségen

Fotó: Héja Ágnes

A művelődési házban megrendezett születésnapi ünnepségen az alapító özvegye, Kaszás Lászlóné, Jutka asszony köszöntötte elsőként a megjelenteket, és felelevenítette a klub alapításának körülményeit.

A felszólalók sorában a második elnök, Szilczl Lajos következett, aki elődjét méltatva kezdte felszólalását, majd pedig felidézte a tartalmas programokkal teli évtizedet, amely alatt a klub működését irányította.

Kaszás Lászlóné és Szilczl Lajos az ünnepségen
Fotó: Héja Ágnes

Amint megtudtuk: a közösségre mind a mai napig jellemzőek a kirándulások, a rendezvények, az aktív közéleti munka és a cselekvő tenni akarás. Svehlikné Erika arról is beszélt, milyen sok baráti klubbal tartják a gyümölcsöző kapcsolatot, évente több rendezvényt is tartanak, ahova meghívják a települések társklubjait, nyugdíjasait.

Az ünnepségen megjelenteket végezetül Nyikos László polgármester köszöntötte, méltatva a klub társadalmi szerepvállalását, majd pedig rendhagyó ajándékkal, egy vígjáték-előadással köszönte meg az önkormányzat nevében a nyugdíjasklub tevékeny negyven esztendejét. Ezután a jelenlévők helyben fogyasztották el a vacsorát, amelyet maguk a szépkorúak készítettek meghívott vendégeik, s persze a maguk számára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában