Jótékonyság

2018.12.07. 07:20

A moldvai Pusztinába ért a fehérváriak ajándéka

A kedden hajnalban indult kisbusz – a fehérváriak ajándékaival – szerda este megérkezett Pusztinába. A 188 szépen csomagolt doboz kipakolásához a csángó fiatalság egy része is odasietett.

Nagy Zoltán Péter

A mélység nem látszik, de majd két méter, ahol december 21-ig pihennek az ajándékok

Fotó: Nagy Zoltán Péter/ Fejér Megyei Hírlap

Negyven percig tartott tíz embernek a Városgondnokság kisbuszából kipakolni az ajándékokat, és úgy elhelyezni, hogy a pusztinai Magyarok Házában másnap is lehessen tanítás. Hogy várták-e az ajándékot a gyerekek, tanáruk mondta el: – Hát ők már egykét hete kérdezgetik, hogy mikor érkezik meg Székesfehérvárról a karácsonyi csomag. Nagyon várták az ajándékokat – mesélte Mátyás Mónika pusztinai tanár. A fehérvári ajándékokat három iskola, a Református Talentum Általános Iskola, a Ciszterci Szent István Gimnázium és a Munkácsy Mihály Általános Iskola tanulói gyűjtötték össze, amit a Városgondnokság támogatásával juttattak el Moldvába.

– Ehhez a gyűjtőakcióhoz az iskolák diákjai mellett a pedagógustársadalom és a szülői munkaközösségek is csatlakoztak, hogy még Szent Miklós-napja előtt Pusztinába érhessen a sok ajándékdoboz – felelte az FMH kérdésére Deák Lajosné önkormányzati képviselő, aki maga adta át Székesfehérvár ajándékba öltöztetett üzenetét.

A mélység nem látszik, de majd két méter, ahol december 21-ig pihennek az ajándékok
Fotó: Nagy Zoltán Péter/ Fejér Megyei Hírlap

Hogy a csángó gyerekeknek meddig kell tanulás közben sóvárogva nézniük a 188 csomagot a szekrény tetején, arra Mátyás Mónika válaszolt: – Két hét múlva lesz kiosztva, december 21-én, amikor a karácsonyi ünnepséget tartjuk a Magyar Házban.

Nos, a csángó magyarok viszonozzák a szeretetet Székesfehérvárnak, és nyolcan városunkba utaztak, hogy ma, a 18 órakor kezdődő jótékonysági esten műsorral kedveskedjenek a Szent István Művelődési Házban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában