Rendhagyó ünnep

2018.12.19. 07:30

A közelből, mégis egy másik világból jöttek Dunaújvárosba

Pálhalmáról érkezett színjátszó csoport adott karácsonyi műsort kedden délelőtt a Duna-sori szociális otthonban. Bár a műsor a karácsonyi ünnepélyek legszebb hagyományait elevenítette fel, ez mégsem egy szokványos előadás volt!

Pekarek János

Jó műsor volt – és jó volt a közönség. Az uniós projekt célja a fogvatartottak reintegrációja

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A Vidám karácsony című műsor színrevitelét az Európai Unió támogatta. Jó műsor volt – és jó volt a közönség. A dunaújvárosi Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona Duna-sori intézményében szinte az összes gondozott idős ember ott ült a kis színpad előtt, és meghatottan tapsolt a produkciónak. A rendezvény Földesiné Szilárdi Edit énekműsorával kezdődött, majd Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára mondott köszöntőt. Hangsúlyozta: vannak olyanok, akik másképp élik meg ezt az időszakot. De az ünnep mindannyiunkat ráébreszthet arra, hogy sosem késő, még megfordulhat az életünk, igent mondhatunk a jóra.

Jó műsor volt – és jó volt a közönség. Az uniós projekt célja a fogvatartottak reintegrációja
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A kitűnő műsor után, amelyet a mélykúti alegység tíz női fogvatartottja adott elő nagy sikerrel, a szereplők saját maguk készítette apró ajándéktárgyakkal ajándékozták meg a hálás közönséget. Az előadást és az ajándékokat Bölcskei Anna, a szociális intézmény vezetője köszönte meg a lakók nevében. Végül Hegyaljai Mátyás a Belügyminisztérium európai uniós és nemzetközi helyettes államtitkára mondott zárszót. Ahogyan fogalmazott, a mi dolgunk nem az ítélkezés. A mi dolgunk, hogy segítsük a fogvatartottak visszailleszkedését a társadalomba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában