Meghálálva az év során kapott jóindulatot, szeretetet és támogatást

2018.12.28. 07:20

A jótékonysági est varázsa a hétköznapokon se múljon el!

„Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé.” Böjte Csaba ferences rendi szerzetes szavai ezek. Egy-egy ügyért való összefogás sokféle lehet.

V. Varga József

Ritmika és melódia: a boomwhackers csövek ideális hangszert képeznek a diákok számára Fotó: Héja Ágnes

A Polgárdi Iskoláért Alapítvány, valamint a Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola jótékonysági estjét az Aradi Ignác Művelődési Házban rendezték meg. Fellépett a Thália drámacsoport, az iskola énekkara és német nyelvű énekcsoportja, a 3. osztályosok, az énekszakkörösök, a zeneiskolások, a 6. osztályosok és Gabrieli-Kiss József énekművész. Az iskola dolgozói az Emberek együttes Tábortűz című dalát énekelték nagy sikerrel.

Énekduó, zongorakísérettel
Fotó: Héja Ágnes

– Van, hogy emberek milliói küzdenek egyetlen cél érdekében, de van, hogy csak egy kisebb csoport akarja megmutatni, hogy mire képes. Ők azok, akik nem az ország vagy a világ megváltását tűzték ki maguk elé célnak, hanem a közvetlen környezetükért szeretnének tenni – mondta el lapunknak Kárpátiné Frank Éva Lilla, az általános és művészeti iskola igazgatója. – Így alakult meg a Polgárdi Iskoláért Alapítvány 2017-ben.

Boldogság, békesség és az együtt töltött idő ritka kincsek, felbecsülhetetlen értékük van. Kevés található belőlük, ezért olyan drágák. Nem egykönnyen megszerezhetők, semmilyen áron nem megvásárolhatók. Nem örökölhetjük meg őseinktől, semmilyen emberi erőfeszítés nem adhatja meg nekünk ezeket. Magunknak kell megteremteni! – folytatta az igazgatónő.

Ritmika és melódia: a boomwhackers csövek ideális hangszert képeznek a diákok számára
Fotó: Héja Ágnes

A Polgárdi Iskoláért Alapítvány cégbejegyzésekor 150 ezer forinttal indultak, azóta számos helyi, környékbeli cég, intézmény, magánember tartozik állandó támogatóik közé. Idén először fogadhatták az adó 1 százalékát is: köszönik mindenkinek a felajánlást! Az alapítvány kuratóriuma az elmúlt évben támogatta a diákok tanulmányi és sportversenyeken való részvételét, sporteszközök és fejlesztő eszközök vásárlását, a kulturális rendezvényeket, a hagyományos Széchenyi-hét programjait, tanulmányi kirándulásokat, a diákönkormányzat rendezvényeit és a kórustalálkozót. Az alapítvány számláján jelenleg 1 millió 46 ezer forint van.

A pedagógusok kórusa – Kárpátiné Éva igazgató lila kosztümben
Fotó: Héja Ágnes

– Jótékonysági estünk egyik célja az volt, hogy megháláljuk azt a sok jóindulatot, szeretetet, támogatást, amit egész évben kapunk – hangsúlyozta Kárpátiné Éva. – A tavalyi sikeres kezdeményezés után büszkén mondhatjuk el, hogy kinőttük a művelődési házat, nagyon sokan szerették volna látni a gyermekek és az iskola dolgozóinak produkcióit. Reméljük, akik részt vettek, jól érezték magukat, s jövőre is szeretettel várunk mindenkit!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában