Korzó

2018.11.16. 11:42

Velencei népszavazási kezdeményezés: leadták az íveket

Pénteken, azaz ma van a velencei népszavazási kezdeményezést célzó aláírásgyűjtés íveinek leadási határideje.

S. Töttő Rita

Keddi felvétel – az őszi fák mellett ilyen a kilátás a korzónál. A felső szint betonpergolái, azaz a piros vonal alatti részeket építenék be

Fotó: FMH-Archív - Igari Balázs

Ahogy azt megírtuk, a következő kérdésről szeretnének népszavazást tartani a szervezők: „Egyetért-e Ön azzal, hogy a Helyi Építési Szabályzatot és a Velencei Településrendezési Eszközöket Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete úgy módosítsa, hogy semmit ne lehessen a Velence Korzó területén építeni?”. A Fejér Megyei Hírlap kérésére Szelei Andrea, Velence önkormányzatának aljegyzője elmondta: november 16-ig volt lehetőség az aláírásgyűjtő ívek leadására, de már november 14-én megtörtént az átadás, ekkor vette át a helyi választási iroda. A tételes ellenőrzés a közeljövőben megtörténik, amelyre a jogszabályok szerint 45 napja van a választási irodának. Ahogy arról már tudósítottunk, 1293 érvényes aláírásra van szükség ahhoz, hogy a népszavazást kiírhassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában