Culinary World Cup 2018

2018.11.15. 08:00

Szurkoljunk a fehérvári gasztro szakembereknek!

Ismét szurkolhatunk a legjobb fehérvári séfeknek, ugyanis november végén a magyar válogatott tagjaiként vesznek részt a Culinary World Cup 2018-as szakács és cukrász versenyen. November 24-én kezdődik a verseny, szerdán próbafőzést tartottak Székesfehérváron.

S. Töttő Rita

Öt óra alatt több mint száz adagot kell elkészíteniük minden fogásból – próbafőzés Fehérváron

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Forr az üst, dolgoznak a szakemberek a belvárosi étterem konyháján – egy kis tengeri sügér és norvég homár adja a skandináv ízvilág alapját, melyet gyömbéres-lájmos karakterrel bolondítanak a profik. A főétel borjú alap, amelyben mangalica szalonna, füstölt paprika és savanyított fokhagyma a nem is olyan titkos magyaros összetevő.

Öt óra alatt több mint száz adagot kell elkészíteniük minden fogásból – próbafőzés Fehérváron
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

De a csokoládés-málnás-kalamansi alapú desszertben is ott a magyaros alkotóelem: a kamilla – árul el apró részleteket Volenter István a szerdai próbafőzésen, amely egy nagy megmérettetés előzetese. November 24-én kezdődik ugyanis a luxembourgi Kulináris Világbajnokság, melyen bemutatkozik a magyar Nemzeti Szakács és Cukrász Válogatott.

Több fehérvári is erősíti a csapatot: Volenter István felkészítő és csapatkapitány a 67 étterem séfje, Adamek Balázs, a Diófa étterem séfje, valamint Bán László és Botos János András is ott lesznek a nemzetközi kulináris megmérettetésen. A nemzeti csapatoknak 5 órájuk van elkészíteni a háromfogásos fine dining menüjüket.

 

Kanadától-Dél-Koreáig, Norvégiától-Dél-Afrikáig ötvenhat nemzet közel kétezer-ötszáz versenyzője és közel ezer-nyolcszáz szakmai kísérő vesz részt a nagyszabású bajnokságon – árulta el a Fejér Megyei Hírlapnak Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke a próbafogások készítése közben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában