Gyermekfoglalkozás és pedagógusképzés

2018.11.28. 08:00

Szitakötő-továbbképzés a cecei általános iskolában

A helyi általános iskolában Albert Judit, a Szitakötő című magyar irodalmi folyóirat egyik munkatársa tartott hatvanperces gyermekfoglalkozást és másfél órás pedagógusképzést.

Ráczné Pincési Julianna, Szanyi-Nagy Judit

Játékos módon sokat lehet tanulni, még a pénzről is!

Fotó: az iskola

Albert Judit már több alkalommal is hasznos tanácsokkal látta el a hallgatóságot, legyenek annak tagjai kicsik vagy akár felnőttek. A legutóbbi képzés a folyóirat őszi számához kapcsolódott, amelyben a pénzről, az értékekről és egymás megítéléséről szóló írások, történetek olvashatók. A gyermekfoglalkozáson az ötödik évfolyam tanulói játékos feladatok segítségével ismerkedtek meg forgalomban lévő pénzeinkkel, valamint körüljárták a pénzzel megvehető és pénzzel meg nem vehető értékek fogalmát. A foglalkozáson azok a szülők is részt vettek, akik kíváncsiak voltak az informális tanulás ilyen módon kínált lehetőségére.

Játékos módon sokat lehet tanulni, még a pénzről is!
Fotó: az iskola

A pedagógus-továbbképzésen a Cecei Általános Iskola oktatói, nevelői és a sárbogárdi Mészöly Géza Általános Iskolából érkezett kollégák vettek részt. Itt a jelen lévők módszertani segítséget kaptak a Szitakötő folyóiratban található cikkek feldolgozásához. A közösen eljátszott feladatok az értékítéletekről és a belső értékek felismeréséről szóltak. A jó hangulatú foglalkozás tartalmas volt, és számos tapasztalattal is gazdagította a jelenlévőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában