gá,gá,gá

2018.11.05. 10:00

Szent Márton-napi ünnepséget rendeznek a Szent István Király Múzeumban

A Fehérvári Polgárok Egyesülete Márton-napi műsoros megemlékezést tart november 9-én, pénteken 13 órától a Szent István Király Múzeum Megyeház utca 17 szám alatt.

feol.hu

A rendezvényt Palkovics Lajos, a Fehérvári Polgárok Egyesületének elnöke nyitja meg, majd ünnepi köszöntőt mond Földi Zoltán, a Humán Közszolgálati Szakbizottság elnöke, a Felsővárosi Általános Iskola igazgatója.

A műsor keretében bemutatják Szent Márton alakját, majd az ünnepi műsor után a szervezők ludaskása-kóstolásra és koccintásra várják az érdeklődőket.

Az emlékműsor keretében Haraszti Zsigmond néprajzkutató mesél majd Szent Márton alakjáról, és a szerepét felelevenítő magyar néphagyományokról. A Hermann László Zeneművészeti Szakközépiskola tanulói zenés előadással, míg a Felsővárosi Általános Iskola diákjai ünnepi műsorral készülnek. A megemlékezés után a szervezők ludaskása- és újbor-kóstolással, közös koccintással várják a nézőket.

Vezető képük illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában