figyelem és támogatás

2018.11.15. 07:45

Százötven csapat vértesi vetélkedését díjazták Pusztavámon

Györök Lajos, a Vértesi Erdő Zrt. vezérigazgató-helyettesének köszöntőjével kezdődött a „Legyél Te a Vértes Legnagyobb Kincsvadásza!” elnevezésű családi vetélkedő fogadással egybekötött díjkiosztó ünnepsége. A záró eseményen megjelentek a nyertes családok, a környék polgármesterei, valamint a támogatók.

Nédó Géza

Györök Lajos (balra) adta át a díjakat Bokor Csabának (jobbra) és feleségének (középen)

Fotó: Nédó Géza/Fejér Megyei Hírlap

– A Vértesi Erdő Zrt. tudatosan megtervezett közjóléti tevékenységének egyik alappillére a kulturális örökségek, hagyományok őrzése, továbbadása, valamint a történelmi események tisztelete. Mindemellett kiemelkedően fontos cél a környezet és a természet védelme, megóvása – foglalta össze a rendezvény fő célját a szervező, Ruff Tünde természetvédelmi mérnök.

Mint elhangzott, a 2018-as év a Családok Éve, idéntől még több figyelmet és támogatást kapnak a családok. Ehhez kívántak hozzájárulni a családok számára hirdetett vetélkedővel. A Vértes hegység természeti, kultúrtörténeti, történelmi emlékekben gazdag kiemelkedő pontjain, 10 állomáson különböző próbatételek várták a versenyzőket.

Györök Lajos (balra) adta át a díjakat Bokor Csabának (jobbra) és feleségének (középen)
Fotó: Nédó Géza/Fejér Megyei Hírlap

A szervezők az első állomás GPS koordinátáit megadták, a többihez feladványok, feladatok megoldása vitte tovább a családokat. A további instrukciókat minden helyszínen az elrejtett dobozokban találták meg a versenyzők. A vetélkedővel a Vértes erdeibe kívánták csábítani a családokat, hogy együtt fedezzék fel az épített és természeti értékeket, kulturális örökségeket. A versenyre közel 150 csapat jelentkezett, melyek közül harmincnak sikerült is teljesíteni mind a tíz állomást. A természetjárás izgalmas élménye mellett a versenyzők értékes nyereményekkel gazdagodhattak. Györök Lajos vezérigazgató-helyettes adta át a díjakat. A fődíjat (egy laptopot), Bokor Csaba és családja vihette haza. Második a Trombitás család, a harmadik a Dégen család lett.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában