Még novemberben lesz ítélet

2018.11.06. 11:30

Iratismertetéssel folytatódott a bicskei zaklatási per

Befeje­ződött a bizonyítási eljárás hétfőn abban a perben, amelyet a Fejér Megyei Főügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmények miatt folytat a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon volt igazgatójával szemben.

Borsányi Bea

A per zárt ajtók mögött zajlott, de az ítélethirdetés nyilvános lesz

Fotó: archív

2016 szeptemberének elején egy gyermekotthonos fiú a vonat elé vetette magát Bicskén. Másnap egy barátja bement a rendőrségre és feljelentést tett szexuális zaklatás miatt. Így robbant a hír az egyik országos kereskedelmi tévé műsorának nyomán.

Az ügy kapcsán több mint 120 tanút hallgattak ki, akik közül 17 bizonyult sértettnek, közülük egyikük lány.

A rendőrség a nyomozás során pszichológust, valamint elme- és informatikus szakértőket is kirendelt, akik a vezetőnél lefoglalt számítógépeken főként homoszexuális tartalmú pornográf felvételeket találtak.

A per tavaly augusztusban indult

A férfi ellen aztán tavaly augusztus végén vádat emelt a Fejér Megyei Főügyészség. A vádirat szerint a gyermek­otthon vezetője 2004 és 2016 között a nevelése, felügyelete alatt álló kiskorú sértettekkel a fennálló alá-fölé rendeltségi viszonyát kihasználva szexuá­lis cselekményt végzett, több esetben megkísérelte őket szexuális cselekmény végzésére rábírni, erkölcsi, érzelmi fejlődésüket veszélyeztette. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a vád szerint a vádlott tíz sértett sérelmére követte el a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni bűncselekményeket, valamint a kiskorú veszélyeztetésének bűntettét.

Vádemelésre került sor a gyermekotthon egyik nevelőjével szemben is 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés bűntette és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt.

A per zárt ajtók mögött zajlott, de az ítélethirdetés nyilvános lesz
Fotó: archív

A per során korábban már meghallgatták a tanúkat és a szakértőket is, így az hétfőn az úgynevezett iratismertetéssel folytatódott.

A perbeszédekre a tervek szerint szerdán kerül sor.

Novemberben ítélet

A bíróság az ítéletet várhatóan november 21-én 10 órakor hirdeti ki a Székesfehérvári Törvényszék első emeleti dísztermében. Az ítélethirdetés nyilvános lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában