Hagyománnyá lett immár az összefogás

2018.11.27. 16:30

Ötödik közös advent lesz a Vizivárosban

Ismét együtt készülnek a karácsonyra a régi Vízivárost alkotó szomszédos választókerületek, tudtuk meg a Lakóközösségi Információs és Szolgáltatási Irodában.

Palocsai Jenő

Elhangzott, minden héten más körzetből jönnek a fellépők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Advent első három szombatján a Vízivárosi Általános Iskola aulájában gyűlnek össze a rendezvénysorozat résztvevői és minden héten más-más körzet intézményeinek műsorát láthatják. Ezek általában verses, zenés, táncos színpadi programok, óvodások, kisiskolások és nyugdíjas csoportok bemutatói, illetve kézműves foglalkozások, ahol díszek készítésével, mézeskalács dekorálással várják az érdeklődőket, akik minden évben kíváncsian várják, illetve számontartják ezeket a meghitt napokat.

Horváth Miklósné képviselő elmondta, éppúgy ahogy tavaly, most is csak három szombaton tart az ünnep, mert a negyedik időpont nagyon közel esik a szentestéhez, amikor már minden család a karácsonyra készül.

Elhangzott, minden héten más körzetből jönnek a fellépők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Most először megkérték a gyerekeket, hogy minél többen hozzanak díszeket a közös karácsonyfára, saját, óvodai jelükkel, hogy azok évek múltán is szép emlékei legyenek a közös ünnepnek.

Deák Lajosné, Földi Zoltán és Molnár Tamás önkormányzati képvielők is kiemelték a közösség fontosságát, és arról is beszéltek, miért fontos ápolni a közös ünnep szépen kialakult tradícióit a Vízivárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában