Elkészült a piac

2018.11.06. 08:30

Őstermelők régi óhaja vált valóra Pusztaszabolcson

Nagy öröm a település lakóinak, hogy termelői piaccal gazdagodtak. Ez egyértelmű fejlődést és lehetőséget jelent a pusztaszabolcsiaknak.

Czöndör Mihályné, Sági Zoltán

A Nyakigláb Garabonciások is ott voltak a megnyitón

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Kertbarát Klub tagjai már több éve vágyakoznak piac után és minden alkalmat megragadtak, hogy ezt tudassák is a város vezetésével. Pályázati úton, Iváncsa településsel konzorciumban készült a beruházás, amelynek átadására közel kétszázan gyűltek össze. Galambos Dénes miniszterelnöki megbízott, Csányi Kálmán polgármester, Molnár Tibor iváncsai polgármester, Czöndör Mihály, a Településfejlesztési és Értéktár Bizottság elnöke, valamint Bökény Margit, A Magyarország legszebb konyhakertje verseny ez évi pusztaszabolcsi országos díjazottja, kistermelő vágták át a piacműködtetés hivatalos megnyitó­szalagját.

Bökényi Margit és a Kertbarát Klub piaci bemutatóját láthatták a jelenlévők, a helyi Reform Klub pedig Bálint Erika vezetésével zöldségkrémes kóstolóval kedveskedett. A Kertbarát Klub szervezésében tombolajegyeket osztottak és több mint negyven ajándék lelt gazdára a helyi vállalkozók jóvoltából a sorsoláskor.

A Nyakigláb Garabonciások is ott voltak a megnyitón
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tél alkalmas lesz felkészülni a „piacolásra”. A termelőknek lehet regisztrálni. Tavaszra híre megy negyven kilométeres körzetben is: jöhetnek Pusztaszabolcsra zöldséggel, gyümölccsel a termelők csütörtökön és szombaton. Közben, ha úgy látják, hogy marad egy kis sárgarépa, zöldség, krumpli vagy más, ami a családi szükséglet felett van, akkor azt kivihetik a helyiek a piacra. Karácsonyra egy kis dió, mandula, mogyoró is eladható. Reméljük, a helyi méhészek is kijönnek kiváló termékeikkel. A karácsonyi díszek és kézműves ajándékok is sikert arathatnak. A vevők szívesen látják a friss tojást, az almát, körtét és mindent, amit kínálni tudnak a kistermelők.

A termelőkön és a vevőkön múlik a termelői piac aktivitása és persze a hírverésen. A piacavató azt mutatta, hogy egy kis kóstoló, bemutató, jó programok erősíthetik a pusztaszabolcsiak megjelenését a piacon, és a kínált portékák így remélhetően hamarabb vevőre találnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában