funkcionális művészeti alkotás

2018.11.22. 11:22

Okos megoldás: szolárfák a fehérvári parkokban

Ha nem is ültették, de telepítették azokat a szolárfákat, amelyek mostantól a Halesz parkban és a Rózsaligetben várják a lemerülő telefonokkal érkezőket.

S. Töttő Rita

Tíz perc alatt tizenegy százalékkal töltötte fel a Halesz parki szolárfa Cser-Palkovics András polgármester telefonját a csütörtöki borongós, latyakos reggelen, amikor Bozai István városgondnok, Dienesné Fluck Györgyi, Horváth Miklósné és Deák Lajosné önkormányzati képviselők kíséretében bemutatta a város legújabb „smart”, vagyis okos kezdeményezését. A napelemes szolárfa telefonok töltésére alkalmas kis sziget, mondhatni modern, funkcionális művészeti alkotás, amely tervekkel, parkrendezéssel együtt 4 és fél millió forintos költséggel épülhetett meg a parkban. Társa a Rózsaligetben várja a „lemerült” sétálókat.

 

– A szolárfa mindegyik oldalán rendelkezik töltési lehetőséggel, s padokkal vettük körül, azért, hogy a parkban időt töltők is tölthessék a telefonjukat, ha szükséges – mondta el az átadón a polgármester, hozzátéve, hogy ez a két szolárfa csak a kezdet – megnézik, mennyire lesz népszerű, használják, szeretik-e az emberek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában