Aktív szellemi érték

2018.11.07. 07:05

Kézműves értékek, amatőr tehetségek a jenői kiállításon

Egy híján háromtucatnyian mutatkoztak be a harmadik alkotói kiállításon a községi könyvtárban. A legszebb konyhakerteket is díjazták.

Nagy Anikó, V. Varga József

Jobbról a második Ormándi Márta csuhészobrász

Fotó: Nagy Anikó

A közönség a legváltozatosabb alkotásokat láthatta a kiállításon.

Egyebek között festményt, grafikát, rajzot, kerámiát, textil-, bőr- és virágkötészeti munkát, csontfaragást, faszobrot, fotót, verset, kézműves szappant, varrott népi ruhát, szalagvirágot, horgolást, hímzést és gobelint. A kiállítás vendégeként a soponyai Ormándi Márta csuhészobrászt köszöntötték, aki Jenő csuhéból készített címerét hozta ajándékba.

Jobbról a második Ormándi Márta csuhészobrász
Fotó: Nagy Anikó

A kiállítók ünnepi műsor keretében vehették át okleveleiket.

„A mi kis falunknak aktív szellemi értékei vannak” – emelte ki Kerekes Ildikó polgármester a megnyitón.

„Szóljon ez a nap az amatőr alkotók és a sokszínűség dicséretéről” – tette hozzá. Az elöljáró külön köszönetét fejezte ki a szervezőknek: Körmendi Gittának, Fister Ferencnének és Nagy Anikónak.

A legszebb konyhakertek országos versenyében különdíjat nyert a Hétmérföldes Óvoda (közösségi kert kategóriában), Budai Ferenc (tradicionális vegyes kert) és Zelenák István (gyümölcsös).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában