Már a mini bölcsőde is épül

2018.11.09. 17:30

Hamarosan kész a kerékpárút Ercsiben

Egyszerre több munkafolyamat is beindult a városban uniós pályázatokból finanszírozott beruházások kapcsán.

Bokros Judit

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ercsi központja felé haladva, a Dózsa György út mellett már látszik, hogy szigetelik a Napfény Óvoda ott található épületét. A munkálatok azonban bent is folynak, egyebek mellett akadálymentesítés, fűtéskorszerűsítés történik. Mindezek annak a nyertes uniós pályázatnak köszönhetően valósulhatnak meg, amelyen energetikai korszerűsítésre nyert pénzt az önkormányzat.

Győri Máté polgármester elmondta: az ovi négy csoportját ideiglenesen átköltöztették, de a gyerekek és a nevelők várhatóan november végén, a benti munkák befejezése után visszatérhetnek az épületbe.

A Napfény Óvoda Dózsa György úti épületét szigetelik a szakemberek
Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Ha már oktatás, nevelés, akkor érdemes tudni, hogy befejeződött az iskola melletti Baczakó Péter Városi Sportcsarnok tetejének felújítása. Erre azért volt szükség, mert a csarnok beázott, ezért nem volt alkalmas testnevelésórák megtartására. A munkálatokat a fenntartó Klebelsberg Központ finanszírozta, az osztályok pedig végre ismét birtokba vehetik a helyiséget.

Közel három kilométer kerékpárút

Uniós forrásból alakítanak ki közel három kilométeres kerékpárutat, amely lényegében keresztülvezet a városon. A kompkikötőtől induló és a Cukorgyári lakótelepnél, a Szent Erzsébet kápolnánál végződő útnak lesz teljesen újonnan épített és felfestésekkel kijelölt szakasza is. A kivitelező a tervek szerint a hideg tél beállta előtt elkészül a munkával. A Duna-part tervezett rekonstrukciójára kiírt újabb közbeszerzési pályázat határideje csütörtökön járt le, így ezután dönthetnek a kivitelezőről.

Fotó: Koppán Viktor Dávid / Fejér Megyei Hírlap

Mini bölcsőde

Az ugyancsak uniós pályázati pénzből létrejövő mini bölcsődét már elkezdték építeni. Jelenleg az alapozás és a közművek kialakítása zajlik. Mint megtudtuk, a 242 négyzetméter alapterületű intézményben tizennégy férőhely lesz, a gyermekek elhelyezésénél pedig az egyedülálló szülőket részesítik előnyben. Nekik szeretnének segíteni azzal, hogy ha dolgozni kell, akkor a gyermek felügyelete megoldott legyen – mondta Győri Máté.

Orvosi ellátás

Kevésbé jó a helyzet a gyermekorvosi ellátás kapcsán. Itt ugyanis több mint egy éve üres a 2-es körzet, s annak betegeit az 1-es körzet orvosa, Szabó Ildikó látja el igen lelkiismeretesen. A helyettesítésbe neki is besegítenek, az önkormányzat több orvossal kötött szerződést. Gond, hogy az egy év letelte után a központi finanszírozás is csökkent, tehát az önkormányzatnak kell beszállnia a költségekbe.

A város újabb, vonzóbb pályázat kiírását tervezi, amelyben fontos szempont lehet, hogy kialakult praxis van, s az álláshely közalkalmazotti és vállalkozói formában is betölthető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában