Ökoiskola

2018.11.06. 16:30

Izgalmas leletekre leltek erdőjáró soponyai diákok

Várpalotai túrán erősítették a soponyai ökoiskola pedagógusai a környezet szeretetét diákjaikban, avagy mit lehet találni a vándorsólymok bendőjében?

Majer Tamás

– A Zichy János Általános Iskola ökoiskolai munkatervében minden évszakhoz kapcsolódik egy túra. Az intézmény a természeti értékek fokozott védelmére neveli diákjait – kezdte beszámolóját Hollósi Lászlóné igazgató. Molnárné Strohéber Zsuzsanna szervezésében, Pekács Jánosné pedagógus és néhány szülő kíséretében Várpalotán kirándult az iskola 22 nebulója. A csapatot a 12 kilométeres túrán a helyi Onofer család kalauzolta.

Hollósi Lászlóné kifejtette: a diákok megismerkedtek a környék növény- és állatvilágával. Roppant izgalmas volt a lurkók számára, amikor a Bátorkő romjainál megtalálták az ott fészkelő vándorsólymok által elfogyasztott galambok csontjait és madárgyűrűit. A csapat az erőt próbáló túra után a Thury-várban tette tiszteletét, ahol maga a várkapitány, a strázsamester és a deák fogadta őket, s tartott számukra szakvezetést. Színes történeteken keresztül mutatták be nekik a várat és az abban egykor folyt életet.

– Hatalmas élmény volt, amikor eldörrentek a korhű fegyverek – tolmácsolta a gyerekek érzelmeit az igazgatónő, aki úgy véli, hogy ez a jó hangulatú nap is hozzájárult ahhoz, hogy diákjaik környezettudatos felnőttekké váljanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában