Elismerések a szociális szféra dolgozóinak

2018.11.20. 11:30

Huszonöt éves a Szociális Törvény – Konferenciát tartottak Fehérváron

A szociális ellátórendszerben az egyén jelenti a legtöbbet. Konferencia és elismerések Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Galla Mária (b) és Görög Lászlóné az ünnepségen, Bánki Erzsébet pedig később veheti át a díjat

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Huszonöt éves a szociális törvény – ebből az alkalomból szerveztek konferenciát hétfőn a Városházán.

Jó hozzáállás. jó szemlélet, példaértékű együttműködés

– Hatalmas ünnep ez a szakma, a fiatalnak számító szociális ágazat számára – köszöntötte a szakembereket, civil segítőket Tisztl Henrik házigazda, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője. Hangsúlyozta: bár az eltelt évtizedek alatt sok mindent megtapasztaltak – köztük a két fehérvári családsegítő szervezet egybeolvadását, a szakmai teamek megalakulását vagy a fenntartóváltást –, ezek a tapasztalatok csak megerősítették őket hivatásukban. Hiszen az 1993-ban létrejött törvény is „csupán” egy jogi keretet biztosít; a jó hozzáállás, a jó szemlélet és a példaértékű együttműködés az ő sajátjuk, s ezek azok az értékek, amelyekre igazán szükség van a szociális szférában.

Galla Mária (balra) és Görög Lászlóné az ünnepségen, Bánki Erzsébet pedig később veheti át a díjat
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

– A másikra odafigyelni nem jogunk, hanem kötelességünk és közös felelősségünk! – húzta alá Cser-Palkovics András polgármester. Fülöp Attila államtitkár hozzátette: ehhez a hivatáshoz nagyfokú bátorság, nyitottság és kitartás is kell.

Öten részesültek elismerésben kiemelkedő munkájukért

A szakmai napon elismerésben részesült Bánki Erzsébet, aki a szociális igazgatás területén alkotott maradandót; Görög Lászlóné, aki a családsegítő és gyermekjóléti szolgálatában tevékenykedett sikeresen; valamint Galla Mária, aki a fehérvári családsegítő szolgálatában végzett kiemelkedő munkát.

 

Délután a szociális munka napja alkalmából köszöntötték a szociális szektort képviselőket. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elismerő oklevelét Szakácsné Vass Judit, a Székesfehérvári Egyesített Szociális Intézmény III. számú Idősek Otthonának ápolója érdemelte ki, az egészségügyi végzettséggel szociális területen végzett kiemelkedő, példaértékű munkájáért. A város által 2012-ben alapított Pro Caritate Albae Regiae-díjat Bernáth Károlyné, a Székesfehérvár–Vasútvidék Római Katolikus Plébánia karitász csoportjának vezetője vette át kiemelkedő munkásságának elismeréseként. Mint a városvezető megfogalmazta: ez az alkalom is egy lehetőség arra, hogy a szociális munkások mellé álljunk, és elmondjuk nekik: köszönöm!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában