Már téli üzemmódban

2018.11.20. 07:15

Felsorakozott a Fehérvár hómentesítését biztosító géppark

A Városgondnokság mostantól készenlétben tartja azokat a gépeit, járműveit, melyekkel szükség esetén bármikor el lehet végezni a hóeltakarítást, síkosságmentesítést.

Palocsai Jenő

A rendőrség részéről Majer László vizsgálta át a gépeket

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az első havas nap délutánján indult az ügyelet a Városgondnokság Berényi úti telephelyén. A feladat nem kicsi, hiszen több mint 300 kilométernyi járdát és 340 kilométernyi közutat kell tisztán tartani. A hétfői gépszemlén megnézték, megfelelő állapotban vannak-e a járművek? A rendőrség részéről Majer László vizsgálta át nem csak a Városgondnokság gépállományát, de az alvállalkozókét is.

Bozai István városgondnok kiemelte, hogy 7 nagy-, 12 kisgép és ugyancsak 12 buszmegálló-takarító járat dolgozik majd, ha szükséges Fehérvár útjain és járdáin, továbbá közel száz ember áll készenlétben. A házak előtti járdák takarítása és síkosságmentesítése, mint mindenhol az országban, az ingatlantulajdonosok feladata. A rendelkezésre álló géppark mintegy négy óra alatt képes letakarítani a fő- és tömegközlekedési utakat és nyolc-tizenkét óra alatt ér végig a város úthálózatán.

A rendőrség részéről Majer László vizsgálta át a gépeket

Ahogy lenni szokott, felhívták a szakemberek a figyelmet arra, hogy az útviszonyoknak megfelelően vezessen mindenki. Ez különösen fontos lehet a reggeli és a délutáni csúcsforgalom idején, mert olyankor nem tudnak dolgozni a gépek.

Griger László, a Városgondnokság hóügyeletének vezetője elmondta, hogy az első ütemben a fő- és tömegközlekedési útvonalak, a gyűjtőutak síkosságmentesítése történik meg, és ezt követően jöhetnek az alsóbb rendű utcák, lakótelepi útszakaszok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában