A rendelet januártól él

2018.11.28. 07:45

Dráguló nyersanyag: Több lesz a napközis díj Gárdonyban

Növekedtek a nyersanyagárak, ezért az önkormányzat január elsejétől kénytelen növelni a gyerekek napközbeni ellátásáért fizetendő díjakat. A rendelet januárban lép életbe.

S. Töttő Rita

A gárdonyi képviselő-testület módosította a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, valamint a fizetendő térítési díjakról szóló önkormányzati rendeletet. Ez többek közt azokat érinti majd, akik gyermekeik napközbeni ellátásáért térítési díjat fizetnek.

A nyersanyagárak növekedése indokolta a gyerekek étkeztetésére vonatkozó díjak emelését – derül ki a testület előterjesztéséből. Ennek köszönhetően 8 százalékos emelést szavaztak meg a város vezetői. Ez pontosan az alábbi összegeket jelenti gyermekenként: a bölcsődei napi négyszeri étkezés 485 forint, az óvodai napi háromszori étkezés 550 forint, az általános iskolai napközi háromszori étkezés 600 forint, az általános iskolai ebéd 380 forint. A középiskolai ebéd pedig 515 forint.

Módosult a gyermekek átmeneti gondozását helyettes szülői gondoskodás keretében biztosítandó gyermekjóléti alapellátás intézményi térítési díja is: ez napi 1925, havonta pedig 57 ezer 750 forint lesz. A módosult rendelet 2019. január 1-jén lép hatályba.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában