Korszerű technológia: mikrofonok, projektorok, vásznak

2018.11.15. 07:00

Tégla téglára kerül – Épül a Corvinus kampuszán az új közösségi tér

Emberek és gépek egyaránt nagy erővel dolgoznak azon, hogy 2019 szeptemberétől életteli színtér legyen a most épülő tudásközpont.

Szanyi-Nagy Judit

Így látják a legfelső szinten kialakítandó könyvtárt a belsőépítészek. Az ide érkezők kényelmét babzsákok is fokozzák majd Forrás: Trenka-Pup Gabriella

A Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) Székesfehérvári Campusán 2016-ban indult el az oktatás, amely azt jelenti, hogy idén szeptemberben már a harmadik évfolyam kezdte meg tanulmányait az intézményben. A fejlődés a szerdai sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló „A” tömbből is jól látható volt: átellenben hatalmas épület áll, körötte (és benne) megannyi munkás szorgoskodik.

– A megváltozott oktatási igények és a hallgatói létszám bővülése indokolta az infrastruktúrafejlesztést, az építést és a bővítést. Ebben Székesfehérvár önkormányzata partner volt, így rendelkezésünkre bocsátotta a szemben álló, általunk „B” épületként emlegetett egykori lovassági laktanyát – taglalta Hinek Mátyás projektmenedzser. A számadatokat tekintve a mintegy 1,5 milliárd forint uniós és kormányzati forrásból megvalósuló beruházás 2018 tavaszán indult el, és várhatóan 2019 májusában adják át. Az épület jelenlegi készültségi állapota 50 százalékos, s abban már most jól kivehető a helyiségek egy része, például a 160 fős nagy előadóterem.

Így látják a legfelső szinten kialakítandó könyvtárt a belsőépítészek. Az ide érkezők kényelmét babzsákok is fokozzák majd
Forrás: Trenka-Pup Gabriella

– A határidőt igyekszünk tartani, hiszen ez szerződéses kötelezettségünk – húzta alá Pavlik Lívia, a BCE kancellárja, aki a székesfehérvári campus önálló arculatáról is szólt. A megyei intézmény sajátossága ugyanis, hogy abban az alapképzések duális formában indulnak, ami lehetővé teszi a várossal és a városi vállalatokkal közös együttműködést. Visszakanyarodva az épülethez:

– A polgármester úr igencsak eltalálta, hogy sok gondunk van az épülettel – jegyezte meg az átépülő monstrum kapcsán a mellettünk sétáló projektmenedzser. Hiszen köszöntőjében Cser-Palkovics And­rás városvezető elmondta: bár kifejezetten örül, hogy a városhoz kapcsolódó történelmi épületet megmentik az enyészettől, érzi, már csak a létesítmény korából kifolyólag is kihívás lehet a munka az ott dolgozóknak. Mindenesetre sokaknak örömre adhat okot, hogy az épület nemcsak megújul, de minőségi tartalommal is megtöltődik: benne a már említett nagy földszinti előadóterem mellett több kisebb előadóhelyiség, egy multifunkcionális, kutató- és előadótermet is magában foglaló helyiség, valamint a legfelső szinten a könyvtár és egy közösségi tér is helyet kap. A közlekedést a lépcsők mellett lift segíti majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában