munkaerőhiány van

2018.11.16. 14:30

A munkáltatók igénye szabja meg a képzéseket

Műhelykonferenciát tartottak csütörtökön a megyeházán. Ismét elhangzott, hogy munkaerőhiány van Fejérben. A mennyiség helyett a minőség javítása lehet a gazdaság növekedésének kulcsa.

Majer Tamás

A konferenciát a megye polgármesterei, képző intézményei, foglalkoztatói, foglalkoztatáspolitikai szakemberei és gazdasági életének vezető szakemberei számára hirdették meg

Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

A foglalkoztatási-gazdasági együttműködések és szolgáltatások fejlesztése Fejér megyében című projekt gazdája a Fejér Megyei Önkormányzat, konzorciumi partnerei a Fejér Megyei Kormányhivatal és az Echo Innovációs Műhely. Tanka Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke felidézte: a 2016-ban elindult, 1,331 milliárd forintos támogatástól erős, 2020 végéig tartó projektben 863 főt kell elérniük, álláskeresőket.

A konferenciát a megye polgármesterei, képző intézményei, foglalkoztatói, foglalkoztatáspolitikai szakemberei és gazdasági életének vezető szakemberei számára hirdették meg
Fotó: Koppán Viktor Dávid/Fejér Megyei Hírlap

Buday Attila, a megyei kormányhivatal foglalkoztatásért is felelős főosztályának vezetője elmondta, már 531 embert vontak be. Közülük 240-en részesülnek bérjellegű támogatásban, 88-an képzésre járnak – olyanra, amely a potenciális munkáltatók igénye! –, s mindannyian részt vettek humán szolgáltatásban. Ezek alatt itt álláskeresési, pályaorientációs vagy motivációs tréningeket kell értenünk.

Fejér gazdasága országos viszonylatban is erős. Ezt Kelemen Gábor, a Pénzügyminisztérium Munkaerőpiaci Programok Főosztályának helyettes vezetője is kiemelte. Ismert, megyénkben már jelentősebb gond a munkaerőhiány, mint a munkanélküliség. Erről beszélt Zugor Zsuzsanna, az ECHO elnöke is, aki emlékeztetett a már sokszor, sok helyen elmondott állapotra, miszerint elfogyott a Fejér megyei munkaerő, mobilizálni sem nagyon lehet. Így a gazdasági növekedés kulcsa a minőségi ugrás: a hatékonyság növelése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában