Választottak

2018.10.14. 21:51

Térmeg György maradt Vajta polgármestere (Frissítve!)

Időközi választást tartottak a településen, miután júliusban a teljes képviselő-testület feloszlatta magát.

Szanyi-Nagy Judit

Bár a Zichy-kastély nem önkormányzati tulajdonban van, mégis Vajta egyik fő nevezetessége, hiszen (bejelentkezés után) bárki számára látogatható. Az előtérben: Térmeg György polgármester

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Polgármestert és képviselő-testületi tagokat is választottak október 14-én Vajtán. A településvezetői címért három független jelölt mérkőzött meg egymással. A legtöbb voksot a korábbi elöljáró, Térmeg György szerezte meg (194), őt 120 szavazattal ifjabb Vinklár László, majd 96 szavazattal Jákobné Szász Erika követte.

Albert Zsuzsanna jegyző portálunknak elmondta: a névjegyzékben szereplő 729 választópolgárból 412-en voksoltak, ez 56,5 százalékos részvételt jelent.

Azt, hogy a négy megüresedett képviselői helyet kik tölthetik be a nyolc jelölt közül, egyelőre nem tudni, a szavazatokat még számlálják.

 

Friss információink:

Száz százalékos feldolgozottságot követően – a valasztas.hu portál adatai szerint – a 412 megjelent szavazó a polgármesterekre összesen 410, a képviselőkre pedig 402 érvényes voksot adott le.

Képviselőnek a nyolc induló jelölt közül Horváth Gergelyt (211 szavazat), Pipellán Istvánt (206 szavazat), valamint ifjabb és idősebb Vinklár Lászlót (182 és 179 szavazat) választották meg. A képviselő-választás szoros volt: a pozíció betöltéséről éppen csak lecsúszott 178 szavazattal Jaskó Sándor és 177 szavazattal Balogh Imre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában