Magyarok Nagyasszonya

2018.10.09. 14:30

Spányi Antal útnak indította a missziós keresztet

Az öreghegyi templomban Spányi Antal megyés püspök misézett a Magyarok Nagyasszonya búcsúnapján, majd elbúcsúztatta a missziós keresztet.

Palocsai Jenő

Hazánk pártfogójának, Szűz Máriának az ünnepén indították további útjára a missziós keresztet

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Mint a megyés püspök fogalmazott, „ajándék számunkra, hogy itt van a kereszt, mert segít felkészülni lelkileg a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus megélésére”. Ez a katolikus egyház világméretű eseménysorozata, célja az oltáriszentség megismerése és tiszteletének elmélyítése.

Hazánk pártfogójának, Szűz Máriának az ünnepén indították további útjára a missziós keresztet
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Már az első Krisztus-hitre tért magyarok is mennyei fejedelemnőnek tekintették Szűz Máriát, ez a kötődés tovább erősödött, amikor a trónörökös nélkül maradt Szent István, elmerülve hatalmas gondjaiban, a Szent Szűz oltalmába ajánlotta országát. A Lovagkirály, Szent László idejében ez a kapcsolat tovább fokozódott, olyannyira, hogy tatár és török ellen már az ő nevét vették maguk elé pajzsul a kor magyarjai. A Magyarok Nagyasszonya napját többször elmozdították, de 1984 óta újra október nyolcadik napja Mária legnagyobb ünnepe. Ennek alkalmából telt meg hétfőn este az öreghegyi plébánia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában