Megelőzni és elkerülni a bűnt

2018.10.17. 09:00

Rendhagyó prevenciós kiállítás nyílt Székesfehérváron

Az ország kriminalisztikájának legjelentősebb bűncselekményeit is bemutatja az a kiállítás, amelyet kedden nyitottak meg Székesfehérváron.

Szanyi-Nagy Judit

Döbbenetes! Igaz ez a kiállításra és a Németh László Általános Iskola tanulói által tesztelt „részegszemüvegre” egyaránt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Több iskola tanulói is igazoltan hiányoztak tegnap a dél­előtti órák egyikéről-másikáról: ők mindannyian az Aranykéz Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola aulájába tódultak, hogy részesei lehessenek egy rendhagyó kiállítás megnyitójának. Az intézményben október 19-ig 10 és 14 óra között állomásozó interaktív tárlat során a bejelentkezett fiatalok beleshetnek a rendőrség életébe, és azt is megtudhatják, hogyan kerülhetik el, hogy bűncselekmények áldozataivá vagy elkövetőivé váljanak.

Döbbenetes! Igaz ez a kiállításra és a Németh László Általános Iskola tanulói által tesztelt „részegszemüvegre” egyaránt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Rendőrmúzeumból érkezett tárlat többek között a rend­őrségi járművekről, pénzhamisításról, a Viszkis-ügyről, a nikotinos gyilkosról és Kántorról ad információt, de ugyanitt a Fejér megyei rend­őrök évtizedek alatt összegyűjtött relikviái is megtekinthetők. Luftballonok, zászlók, DVD-lemezek, bemutatófüzet és szóróanyag is segíti a tájékozódást, melyek közül több tárgyat haza is vihetnek a látogatók.

A megszólított korosztály sokrétű: az Ovi-Zsaru és a DADA-program egyaránt megismerhető az interaktív kiállításból. S nemcsak a használt eszközök vannak jelen, de a rendőrök beszélgetéssel, játékos foglalkozásokkal is segítenek megismerni a hasznos módszereket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában