A legjobb helyre került a díj

2018.10.02. 07:00

Öröm, hála és bizalom hármasa kavargott Csutiné Schleer Erzsébetben az átadón

Csutiné Schleer Erzsébet személyében nemcsak a Szent Gellért Hotel és annyi más épület és tér tervezőjét, hanem egy szerteágazó életművet díjazott Székesfehérvár Önkormányzata, mikor neki adományozta a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat.

Palocsai Jenő

Csutiné Schleer Erzsébet egyszerre tervező, szakértő és kultúrszervező

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester köszöntőjében rámutatott, hogy a 2014-ben alapított díj ötödik alkalommal kerül kiváló építész kezébe, de a mostani díjazott nemcsak remek tervező, de fontos közösségépítő személy is, aki ötletekkel halmozza el az önkormányzatot. Legutóbbi munkája, a Településképi Arculati Kézikönyv alapján megállapítható, hogy kicsit várostörténész is.

A Rácz utcai épületegyüttesért Europa Nostra fődíjban részesült

Ennek a könyvnek az első példányát a díjkiosztón adta át a városvezető a többek között Podmaniczky-, Deák Dénes- és Ezüst Ácsceruza-díjas szerzőnek. Az Ybl-bicentenárium évében alapított Schmidl-díj idei meghatódott nyertese megvallotta, hogy három érzés kavarog benne. Az egyik az az öröm, melyet nem tud és nem is akar leplezni.

Csutiné Schleer Erzsébet egyszerre tervező, szakértő és kultúrszervező
Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A második a hála, amit mindenki irányában érez, aki valamilyen úton-módon segítette, támogatta és biztatta őt a munkájában, illetve azon az úton, ami ide vezetett. Ide tartoznak a munkatársak, barátok vagy éppen a díjról döntő testület, illetve a rá szavazó képviselők. Tóth Vikinek név szerint is megköszönte, hogy kedves szigorúságával képes volt kordában tartani alkotói csapongásait, és persze családjának is hálás a türelemért. A harmadik érzés a bizalom volt, ami azért fontos, mert az építésznek adott bizalom szárnyakat ad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában