Köszönettel tartozunk

2018.10.30. 07:44

Minden nap értünk küzdenek! – Izgalmas videón a fehérvári mentők munkája

Az Országos Mentőszolgálat fennállásának hetvenéves jubileumát ünnepelte pénteken a Megyeháza dísztermében a szervezet. Erre az alkalomra egy látványos kisfilmmel is készültek.

feol.hu

Olyan jó, hogy eljöhetek ebbe a terembe, mert eddig itt csak menteni voltam – mondta egy meghívott a Fejér megyei szolgálat által szervezett, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) hetvenéves jubileumát ünneplő emlékülésén a Megyeháza díszterméről. A kristálycsillárok alatt a mentőszolgálatot ünnepelték, amely hetven évvel ezelőtt, 1948. május 10-én alakult meg országos szinten.

Az ünnepségen a székesfehérvári mentőállomásért és az ott dolgozó bajtársakért létrehozott alapítvány, a ResQ Székesfehérvár Alapítvány bemutatkozó videója is levetítésre került. Az alig kevesebb, mint ötperces kisfilmben megjelennek a műszakkezdés képkockái, a modern applikációk hasznossága, a mentésirányítás és maga az életmentés is. Mindezek egyvelege, kiegészülve a drámai zenével és a hollywoodi filmeket megidéző kameramozgással, egy rendkívül hatásos és egyben elgondolkodtató mozgóképet eredményez.

Fejér megyében a mentők 426 ezer főt látnak el, és csak Székesfehérvár tekintetében évente 15 ezer mentési feladatuk van, amelyhez éves szinten közel 300 ezer megtett kilométer társul.

Köszönhetően az alkotóknak, a kisfilm péntek óta a Vidovics Ádám Films oldalán is teljes egészében megtekinthetővé vált.

Nektek hogy tetszik?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában