jós, szabó vagy tolvaj?

2018.10.27. 07:05

Mi leszel, ha nagy leszel? – Pályaorientációs foglalkozásokat tartottak Csóron

A megszokott tanórák helyett pénteken pályaorientációs foglalkozásokkal várta diákjait a Csóri Mátyás Király Általános Iskola.

Majer Tamás

„Majd én megtanítalak!”

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

– A méhek szorgos munkájának köszönhetjük a gyümölcsöket és a zöldségeket – hangzott el Barna Dávid méhész, a csóri kisdiákoknak tartott előadásán. Úgyhogy Dávid munkája is erőst becsülendő! A lurkók nemcsak a méhész szakmával, de a kenyérsütés tudományának egy szeletével is megismerkedhettek: ebbe Abdai Csete Anna avatta be őket. A suliban kezdték a dagasztást, majd átballagtak a falu kemencéjéhez.

Amíg az alsósok a mézes-vajas kenyereket majszolták, addig a felsősök önismereti leckét vehettek a Pedagógiai Szakszolgálat munkatársaitól, Nagy Lászlóné pedagógustól és Kauthné Szabó Ágnes pszichológustól. A lélek rezdüléseivel foglalkozó szakember az 5-6. osztályos csóri diákoknak mesékbe mártva kínálta a munkát. Öt mesterséget – jós, szabó, tolvaj, lantos, lövész – próbálhatták ki játékosan. Mi azért abban bízunk, hogy nem mindegyikben teljesítettek jól! A pszichológus elmondta, ennél a korosztálynál az a feladat, hogy felkeltsék az érdeklődést a pályaválasztás témája iránt.

„Majd én megtanítalak!”
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Cseténé Szabados Amrita Teresa iskolaigazgató nemrég megtudakolta a nyolcadikosait, milyen szakmára pályáznak. Egy leányzó eladó szeretne lenni, egy másik irodai munkára vágyik. A fiúk közül van, akit az autószerelés olajos világa, egy másik srácot a pincérek előkelősége vonz. Egy harmadik az asztalos és a hegesztő szakmák között vacillál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában