A tállyai versenyt követően Gergőéken a világ szeme

2018.10.24. 07:10

Megérkeztek a BBQ-vébére a Katka Gergő BBQ tagjai

Megérkezett a barbecue-világbajnokság helyszínére a hazánkat képviselő Turanitz Gergő és csapata.

Tóth Sándor

Nagy versenyzés vár a fehérvári-velencei csapatra Fotó: Facebook

Nemrégiben rendezték meg a II. Tállya BBQ Verseny & Fesztivált, amely a magyar BBQ-versenyzés legfőbb eseménye. A versenyen Fejér megyei csapatként a KGB Katka – Gergő BBQ team is indult. A tavalyi Grand Champion cím és a különböző kategóriákban megszerzett trófeák után a fehérvári-velencei KGB-nek nem sikerült az idén trófeát elhoznia a tállyai versenyről. Tisztes helytállás volt részükről a legjobb tízben szerepelni úgy, hogy az első egy belga, a BBQ+, a második egy holland ,az iQ (eredetileg amerikai), a harmadik pedig a felvidéki (nagykaposi) magyarokból álló FULAC BBQ lett, Szlovákia színeiben.

Nagy versenyzés vár a fehérvári-velencei csapatra
Fotó: Facebook

De most már teljes füsttel, pontosabban smokerekkel előre! Ugyanis a csapat megérkezett a BBQ-Világbajnokság helyszínére, ahová a meghívást Turanitz Gergő, Turanitz Katalin, Loncsár András és Lencsés Zoltán a tavalyi tállyai győzelmükkel érdemelték ki. Az október 28–29-én megrendezésre kerülő verseny helyszíne a Tennessee állambeli Lynchburg, ahol a legrégebben jegyzett, az USA-ban nemzeti emlékhellyé nyilvánított whiskylepárló található. Az idén 30 éves jubileumát ünneplő BBQ-világbajnokságon több mint száz csapat vesz részt a világ minden tájáról, s a két nap alatt mintegy 25-30 ezer nézőt/érdeklődőt várnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában