ismereteket szereznek, közben jól érzik magukat

2018.10.25. 07:10

Királyi programok, avagy nagy sikerű cecei „témázgatás”

A Cecei Általános Iskolában nagy hagyománya van a projektoktatásnak, s azon belül a témahetek szervezésének.

Szabóné Várady Katalin, Szanyi-Nagy Judit

Mátyás király hollós pajzsa is feltűnt a cecei iskola versenyén Fotó: Szabóné Várady Katalin

A témahét zárása a programsorozat utolsó napján megrendezett családi nap és akadályverseny volt, melyet számos más feladat előzött meg. Az idei évben az országosan meghirdetett Mátyás király-emlékévhez csatlakozva híres királyunkra emlékeztek (játékok, versenyek formájában is) az intézmény diákjai, szülői és pedagógusai. A hetedik és nyolcadik évfolyamosok szövegértési versenyen vettek részt, ahol az alábbi tanulók nyújtottak kiváló teljesítményt: Pajor Lili, Tolnai Vanda, Megyesi Mirtill, Johnson Janet Ramóna (8. a), Nagy István, Szabó Dániel, Galambos László (8. b) és Kondor Milán (7. osztály).

Az ötödik és hatodik évfolyamosok a Mátyás anyja című költemény szavalásával mérték össze a tudásukat, melynek eredményeként első helyen Takács Janka (5. b), másodikként Závodszky Emma (6. a), harmadik helyen pedig Sipos Tamás (6. a) és Gaál Levente (5. b) végzett. A kisebb korosztályok évfolyamszinten rajzversenyen vettek részt, de az aulában kihelyezett és mindenki számára önkéntesen kitölthető királyi TOTÓ is megmozgatta a tanulókat.

Mátyás király hollós pajzsa is feltűnt a cecei iskola versenyén
Fotó: Szabóné Várady Katalin

A családi napon az első valamint a második osztályosok vettek részt; a felnőttek és a diákok közösen töltötték el „Mátyás jegyében” a napot. A mozgalmas témahetet Tornócziné Bondor Csilla tanárnő szervezte meg. A cecei iskolában vallják: az élménypedagógia egyik fontos célja úgy szerezni ismereteket, hogy közben mindenki jól érzi magát!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában