Kis energiával, nagy hatással léphetünk fel

2018.10.04. 07:30

Ingyenes önvédelmi tanfolyam indult Fehérváron

Ingyenes önvédelmi kurzust indított a székesfehérvári Atarashi Kaishin Ryu Szövetség az önkormányzat támogatásával. Az első alkalmat már meg is tartották.

Borsányi Bea

A fogásokat, melyeket akár hölgyek is hatékonyan alkalmazhatnak, Csikesz László mutatta be az érdeklődőknek

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Úgy gondoljuk, hogy a mai világban szükség lehet a civil életben is olyan tudásra, amellyel a hétköznapi emberek meg tudják védeni önmagukat és szeretteiket. Léteznek olyan alapvető technikák és módszerek, amelyeket könnyen el lehet sajátítani, nem kellenek hozzá különleges képességek, nem számít az életkor, a nem és a testalkat sem – mondta Rétlaki Gábor, a szövetség egyik vezető instruktora, aki már több évtizede oktat harcművészeteket.

A fogásokat, melyeket akár hölgyek is hatékonyan alkalmazhatnak,
Csikesz László mutatta be az érdeklődőknek
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

 

Az emberi test sérülékeny pontjaira irányuló módszer lényege, hogy kis energiával nagy hatást fejtünk ki. Az oktató azt is elmondta, a gyakorlati fogások mellett azzal is foglalkoznak, hogy a váratlan helyzetekre mentálisan is felkészítsék a kurzus résztvevőit. A tréningekre elegendő egy lapos talpú, tiszta sportcipőt és az évszaknak megfelelő öltözetet előkészíteni. Az oktatás alatt az esetleges balesetek elkerülése védelmében javasolt sípcsont- és ágyékvédőket a szövetség biztosítja. Az érdeklődőket minden hétfőn a Prohászka utca 12. szám alatti teremben várják. A kurzusba bármikor be lehet kapcsolódni a következő egy év folyamán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában