lélekemelő idézetekkel

2018.10.24. 07:15

Fotópályázat és teadélután zajlott Előszálláson

A könyvtárak egyre összetettebb feladatokat látnak el, ehhez nyújt segítséget a Vörösmarty Mihály Könyvtár. A megyében a legtöbb kistelepülés csatlakozott már a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszerhez, tavaly Előszállás is része lett a KSZR-nek.

Gajdó Ágnes

Lélekemelő idézetekkel ismerkedtek a fiatalok Fotó: Nyúl Gabriella

A 2500 lelkes községben – ahol hajdan több jeles író és költő megfordult: Baka István, Simai Mihály, Szepesi Attila, Baranyi Ferenc, Horgas Béla, Nemere István – kiváló adottságú könyvtár várja az olvasókat, amely ma is számos remek olvasmánnyal, érdekes programokkal várja a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Nemrégiben állatos fotópályázatot hirdettek, melyre főleg kutyák és macskák képével neveztek a gazdik, de jelentkezett egy egzotikus papagáj is. Kanik Edina Pollyannája nyerte a versenyt (ugye ismerős a név Eleanor H. Porter regényéből?), majd Simon Boglárka Timója és Kanik Szilvia Ronija következett.

Lélekemelő idézetekkel ismerkedtek a fiatalok
Fotó: Nyúl Gabriella

Az idősebbek teadélutánon beszélgettek, a fiatalabbak lélekemelő gondolatokkal ismerkedhettek mandalafestés közben. Hajdu Zsanett biológus, farmakognoszta A gyógynövények hagyományos és modern alkalmazásai címmel tartott előadást, bemutatva a kiskertekben is termeszthető gyógynövényeket. A Bolíviát is megjárt kutató hangsúlyozta, a vadon termő ehető növények is gazdagok értékes tápanyagokban: például a cickafarkfű, tyúkhúr, gyermekláncfű, kamilla, hársfavirág, csalánlevél, körömvirág. Nem biztos, hogy a patikaszerek jobbak, jól tudták ezt elődeink, akik előnyben részesítették a hagyományos gyógymódokat. Volna mit tanulni tőlük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában