A madarászat bizony nem boszorkányság

2018.10.03. 10:00

Érdekelnek a madarak? Megfigyelnéd őket? A Pátkai-víztározónál a helyed

A Pátkai-víztározó Fejér megye legnagyobb mesterséges tava. A nagy vízfelület a madaraknak is csábító, így sok vízimadár figyelhető itt meg egész évben.

Majer Tamás

Talán éppen ezt a dankasirályt is látni lehet majd Fotó: szervezők

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület megyei csoportja október 6-án, reggel 8 órától madármegfigyelésre invitálja a természet barátait.

– Október elején leginkább a sirályok, récék és a kopár partszakaszon, zátonyokon felbukkanó partimadarak mutatkoznak, de láthatunk gémféléket (nagy kócsag, szürke gém), kárókatonát, illetve a bokrok között, nádasokban keresgélő énekeseket – fogalmazott Kovács Gergely szervező. – A résztvevőknek bemutatjuk a tó történetét, madártani jelentőségét, beszélünk az itt előforduló egyéb érdekes élőlényekről (orchideafélék, védett rovarok, kétéltűek, hüllők, emlősök).

Talán éppen ezt a dankasirályt is látni lehet majd Fotó: szervezők

Teleszkóp és madárhatározó is lesz nálunk, így az is nyugodtan jöjjön, aki a házi galambon és a gólyán kívül semmilyen madarat nem ismer. A madarászat nem boszorkányság, hamar bele lehet jönni! – biztatott a szakember. – Az egyik túra rövidebb, kényelmesebb, a másik kicsit hosszabb és célzottan a sirályok és partimadarak megfigyelésére irányul, bárki bárhova csatlakozhat madarász-„előélettől” függetlenül. A program ingyenes. „Randi” a pátkai sportpálya parkolójában, a Gál közben! Esetleges esőnap: vasárnap, szintén reggel 8 órától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában