Ismerőssé vált a csillagos égbolt

2018.10.18. 09:00

Éjszakai túra a Sóstó nádasaiban

Egyre népszerűbb a fiatalok körében a természetjárás. A Sóstói Tanösvényen megrendezett éjszakai túrán csaknem száz diák vett részt.

B. Kiss László

A túrán résztvevő gyerekek a laptájoló használatával is megismerkedtek

Fotó: Bálint Zoltán

A már hagyományosnak mondható, Csillagok nyomában elnevezésű éjszakai túrán 13 csapat vett részt, nyolc általános iskolai és öt középsulis „brigád”. A romantikus, ám ismeretszerzésre is alkalmas kirándulásra két oktatási intézmény újként nevezett be – tudtuk meg Csorvási Róbert főszervezetőtől.

A túrán résztvevő gyerekek a laptájoló használatával is megismerkedtek
Fotó: Bálint Zoltán

A túrát a Fejér Megyei Természetbarát Szövetség, a Terkán Lajosról elnevezett csillagvizsgáló és a Gaja Környezetvédő Egyesület közösen szervezte. A természetjárók gondoskodtak arról is, hogy a résztvevők átélhessék egy teljesítménytúra hangulatát, a csillagvizsgáló jóvoltából a diákok megismerkedhettek például a csillagképekkel, illetve – távcsövek segítségével – egy kettős csillaggal is. A környezetvédők a fenntartható életmóddal kapcsolatban osztattak meg fontos ismereteket. Egyébként kiemelendő, hogy nemcsak a résztvevők voltak diákok, de az állomásokon is fiatalok fogadták a csapatokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában