hagyományteremtő céllal

2018.10.09. 19:28

Egészségről, konyhahigiéniáról, bőrápolásról tanulnak az SNI-s diákok

Sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozik az Érted Vagyunk Szakiskola Székesfehérváron. Egészséghetet tartanak a napokban, melynek során szó van az alapvető higiénia fontosságáról és más egyéb fontos témáról is.

S. Töttő Rita

A sajátos nevelési igényű gyerekeknek szakemberek tartanak előadást az egészséghéten

Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

Kevesen ismerik az Érted Vagyunk Szakiskola és EGYMI intézményét Székesfehérváron, amely a Gyümölcs utcában foglalkozik sajátos nevelési igényű szakiskolásokkal. Az oktatási intézmény tematikus hetet tart, melynek során a diákok – akiknek egyébként is néha kicsit nehezebb a hétköznapi tevékenységek elsajátítása – az egészséggel kapcsolatos témákban merülhetnek el. Giczi Ágnes intézményvezető helyettes elmondta: az egészséghét hagyományteremtő célzattal jött létre: – Tapasztalataink szerint nélkülözhetetlen fontosságú tanulóink bevezetése a tudatos, egészséges életbe, mely akkor válhat sikeressé, ha a gyermekek több szempontból, gyakorlati ismeretekkel támogatva sajátíthatják el az információt.

A sajátos nevelési igényű gyerekeknek szakemberek tartanak előadást az egészséghéten
Fotó: Pesti Tamás/Fejér Megyei Hírlap

A hét során előadást tartott a gyerekeknek Pletser Ádám személyi edző az egészségről, kedden a bőrápolás és a higiénia mindennapi fontossága volt a fő téma, melyről Fekete Anett kozmetikus, szakoktató tanár mesélt a gyerekeknek. Szerdán a konyhahigiéniáról beszélnek az ÁNTSZ munkatársai. Emellett a hét folyamán lesz egészségtotó, illetve csapatjáték és közös gyümölcssaláta készítés is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában