Öt iskolás, négy óvodás csoporttal

2018.10.16. 14:51

Az újraélesztés világnapja: gyakorlat a túlélésért, Ercsiben is

Az újraélesztés október 16-ai világnapja alkalmából fogadott csoportokat az Ercsi Mentőállomás kedden.

Bokros Judit

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A hivatalos, reggel nyolc órás megnyitó után öt iskolás és négy óvodás csoportot fogadtak. Ám akár az utcáról is be lehetett most térni az állomásra – tudtuk meg Józan Zoltán mentőápolótól.

- Némi elmélettel és gyakorlati bemutatóval készültünk. Megmutatjuk az alapszintű betegvizsgálatot, a légzésvizsgálatot s az újraélesztés lépéseit. Másképpen szólítjuk meg a különböző korú gyerekeket, az óvodásokkal játékosan foglalkozunk, az érettebb iskolásoknak már számadatokról is beszélünk.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Zoltán addigi tapasztalatai szerint vegyes volt a kép. Ha sikerülne eljutni oda, hogy emberek többsége tudna és merne is újraéleszteni, akkor 60-70 százalékos túlélési arányt érhetnénk el.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Dél előtt nem sokkal futottak be nagycsoportos gyerekek a Bercsényi utcai Napfény Óvodából. Érdeklődve ülték körül „Ernő bácsit”, a babát, akit aztán mellkasnyomással megpróbáltak újraéleszteni. Ez a pár perc talán maradandó lesz számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában