Börze és ünnep az éremgyűjtőkkel

2018.10.01. 09:00

Az éremgyűjtők egyesülete összehangolt tevékenységet végez Fejér megye vonatkozásában

Vasárnap újra összejöttek az éremgyűjtők a Művészetek Házában. A megyei szervezet fennállásának 50. évfordulóját ünnepelte.

Bokros Judit

A szokásos börzén érmeket cserélhettek, vásárolhattak az érdeklődők

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A börze reggel kezdődött, az ünnepségen résztvevőket pedig a Magyar Éremgyűjtők Egyesületének (MÉE) Fejér Megyei Alba Regia Szervezete elnöke, Igari Antal köszöntötte.

Példaértékű munka az átfogó kötet

A köszöntők, emlékezések előtt a jelenlévők egy perces csönddel adóztak az MÉE elnöke, Török Pál emlékének, aki szeptember közepén hunyt el.

Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke elmondta: az egyesület összehangolt tevékenységet végez Fehérvár és a megye vonatkozásában. Az egyesület jubileumra kiadott, az ötven évet átfogóan bemutató kötetéről megjegyezte: példaértékű munka.

A szokásos börzén érmeket cserélhettek, vásárolhattak az érdeklődők
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Cser-Palkovics András polgármester a közösség egyszerre értékes és szép tevékenységét méltatta, s emléklapot adott át Igari Antalnak. Az MÉE főtitkára, Szilágyi Mihály kifejtette: a szervezett éremgyűjtés valós társadalmi igényt elégít ki, az egyesület jelen helyzete pedig bizalomra adhat okot a jövőt illetően.

Balról Ulcz Miklós, Szabó Antal és Igari Antal a jubileumi kiadvánnyal

Sárdi István egyedüli élő alapító tagként emlékezett vissza az 1968. október 4-ei hivatalos megalakulásra és annak előzményeire.

Az évfordulóra megjelent, 50 éves a szervezett éremgyűjtés Fejér megyében című kötetről Igari Antal beszélt. A rendezvényen kiállítás is nyílt, s több érem – köztük a jubileumi emlékérem – is gazdára talált.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában