Ovációval fogadták a polgármestert

2018.10.12. 07:15

Fehérvár lakóit is szolgálni fogja az új mászófal és kézilabdapálya

Profiknak is kihívást jelentő mászófal, rekortánnal burkolt kézilabdapálya. Mindkettővel az István Király Általános Iskola lett gazdagabb.

B. Kiss László

A pályán éppen tornaóra zajlott

Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Viza Attila önkormányzati képviselő társaságában látogatott el csütörtök délelőtt a fehérvári István Király Általános Iskolába Cser-Palkovics András polgármester. A vendégeket Krählingné Kovács Tünde, az intézmény vezetője fogadta. A paneleken túl, a palotavárosi tavak szomszédságában áll az iskola épülete. Ragyogóan sütött a nap, a fák koronáját még csak éppen megszínezte az ősz. Mintha nem is a városban lennénk – jegyezte meg az épület természetközeli fekvésére célozva a polgármester, akit nagy ovációval fogadtak az alsósok a folyóson.

A pályán éppen tornaóra zajlott
Fotó: Nagy Norbert/ Fejér Megyei Hírlap

Az iskolában most készül az új, profi mászófal, amelynek 3,5 millió forintos költségét az önkormányzat finanszírozza. A pálya pedig – Vargha Tamás országgyűlési képviselő közbenjárására – az ízületeket jobban kímélő rekortánburkolatot kapott. Újak a kapuk és a palánk is. Mindennek 25 milliós árát az Országos Kézilabda Szövetség állta, miként azt az igazgatónőtől megtudtuk. A mászófal egyébként a nyitott tornatermek keretében a megyeszékhely lakóit, a város közönségét is szolgálni fogja – mondta lapunknak Cser-Palkovics András.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában